USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинський фольклорний колектив здобув перемогу на міжнародному фестивалі в Болгарії

3 Липня 2021 23:36
Фольклорний колектив «Волинські забавлянки» Луцької музичної школи № 2 повернувся із Болгарії. Учасники взяли участь у Міжнародному конкурсі «Слов’янський вінець», де здобули перше місце серед 90 колективів.

Про розповіла Суспільному керівниця колективу Оксана Годлевська.

Традиційно фестиваль проходить в Болгарії протягом чотирнадцяти років. Сюди з’їжджаються творчі дитячі колективи з різних країн.

«Цьогоріч колектив поїхав до Болгарії у складі 15 дітей різного віку – від 9 до 15 років. Взяли з собою оркестр», – розповіла Оксана Годлевська.

На конкурсі вихованці з Волині виконали три пісні з циклу весняних обрядових пісень. «Насіяла сім рядків огірків», «Через сільце везуть клен-деревце» та «Ой, нумо-нумо, заплетемо Шума».
Оксана Годлевська каже: «Пісня про «Шума» немає нічого спільного з піснею з Євробачення, вона зовсім інша». Вона також додала, що усі фольклорні композиції, які діти виконували на конкурсі, зібрані нею у волинських селах.

«Журі у складі восьми осіб із Грузії, Болгарії та України перемогу у номінації народний вокальний фольклорний дитячий колектив віддали волинянам. Переможці уже повернулися до Луцька та готуються до участі у Міжнародному конкурсі наступного року», – каже Оксана Годлевська.
Дитячий колектив при Луцькій музичній школі №2 існує вже 17 років. Уже не вперше лучани беруть участь у конкурсі. До початку карантину, у 2019 році, вихованці «Волинських забавлянок» вже їздили на цей фестиваль та привезли друге місце у своїй номінації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus