USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Понад 70% волинян помирають через проблеми з серцем

6 Квітня 2012 15:47
Позитивні емоції, правильне харчування та активний спосіб життя - запорука довгого і повноцінного життя людей похилого віку. Щоправда, дотримуватися цих норм слід змолоду, бо до старості можна й не дожити.
У цьому під час прес-конференції 6 квітня запевнили волинські медики.
Головний лікар обласного центру здоров’я Сергій Новосад зауважив, що прес-конференція приурочена до Всесвітнього дня здоров’я, який українці й волиняни, зокрема, відзначатимуть 7 квітня. Він також зауважив, що у 2012 цей день світова спільнота відзначатиме під гаслом «Хороше здоров’я додає життю років».
Зважаючи на це, медики оприлюднили статистичні дані про тривалість життя, кількість людей похилого віку та тенденції щодо старіння населення Волині. Так, за словами заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Івана Грицюка, за даними на початок 2011 року 11,3% волинян були люди похилого віку, тобто ті яким від 60 до 74 років; 6,2% - люди віком від 75 до 89 років і 0,2% - довгожителів.
Посадовець підсумував, що коефіцієнт старіння населення на Волині становить17,7%, тоді як загалом по Україні це показник становить 20,9%. Зауважимо, що цей коефіцієнт характеризує частку осіб, які досягли та перетнули перший поріг старості (60 років) у загальній чисельності населення.
Водночас, констатує головний спеціаліст з терапії управління охорони здоров’я ОДА Микола Берник, на Волині більшість літніх людей уражена серцево-судинними та цереброваскулярними хворобами. З близько 8,5 тисячі людей, які щороку помирають на Волині, більше 6 тисяч - від серцево-судинних захворювань. І найчастіше – це пенсіонери.
Аби сумна статистика поліпшилася, люди мусять дбати про своє здоров’я. Причому, як у молодому віці, так і у старості. Медики радять незалежно від віку правильно харчуватися, якомога більше рухатися, зокрема, щодня по півгодини робити зарядку, а також намагатися завжди бути в доброму гуморі.
Щоправда, як переконує Берник, аби літні люди жили довше, треба «щоб вони не були «викинуті» поза межі суспільного життя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus