USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Попович видає накази і не контролює їх виконання, - викладачі 9-го училища

20 Жовтня 2009 14:45
Кілька працівників Вищого професійного училища №9 влаштували акцію протесту біля стін Волинської облдержадміністрації. Про це 20 жовтня інформує репортер «Волинських новин».   
«Ганьба начальнику управління освіти Поповичу, який видає накази і не контролює їх виконання», «Рейдерське захоплення ЖБК «Віра» державного житла підтримується високопосадовцями», «Вимагаємо підписання угод дольової участі у реконструкції гуртожтитку», - було написано на плакатах протестувальників.
Як зазначила викладач училища Інна Пасюта, викладачі 9-го училища проживають у гуртожитку уже понад 10 років і стоять у черзі на житло у Луцькій міській раді. «Ми як багатодітні сім’ї претендуємо на розподіл квартир у гуртожитку  ще з 2000 року. Та зараз державне житло передане у власність новоствореного житлового кооперативу, у якому загальноміська черга до уваги не береться», - додала пані Пасюта.
До обласної адміністрації жильці прийшли з проханням, щоб «управління освіти і науки проконтролювало виконання власних наказів про надання житла своїм працівникам».
Також робітники училища заявляють, що передання житла у власність кооперативу і саме його створення - незаконне.
У свою чергу заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Георгій Глушка зазначив, що створення кооперативу є законним. «Якщо не заборонено, то дозволено», - сказав він.  «Щоб мати право на житло, вам потрібно знову вступити у кооператив, з якого ви у свій час вийшли», - додав пан Глушка.
Проте директор ЛВПУ Генадій Ботов запевнив, що «ніяких проблем з кооперативом немає». «Якщо вони хочуть отримати житло, то повинні вступити в кооператив», - сказав він.
Але вступати у кооператив жильці не мають наміру. «Ми не збираємось ризикувати правом на своє житло. Кооператив не підтверджений офіційними документами і не може гарантувати нам цього права», - зазначила Інна Пасюта.
Учасники акції навіть стверджують, що 9 вересня працівники училища за вказівкою колишнього його директора Валерія Овсяннікова «понищили і повикидали речі» тих, хто протестував. «Директора звільнили, але кримінальну справу так і не завели, хоча весь матеріал записаний на відео», - зауважила Інна Пасюта.
Нагадаємо, що конфлікт між мешканцями гуртожитку 9-го училища триває не перший місяць. У березні жителі гуртожитку приходили на прийом до голови облдержадміністрації Миколи Романюка, заявляючи, що не всіх мешканців включають до нового кооперативу.
Окрім того, у червні частина працівників училища протестувала під стінами ОДА проти звільнення попереднього директора, якого, як стверджували тодішні протестувальники, «звільнили через те, що він відмовив двом сім’ям у наданні квартир у гуртожитку училища».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus