USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Попросили 200 мільйонів на новий корпус: міністр охорони здоров’я оглянув дитячий реабілітаційний центр поблизу Луцька

15 Листопада 2023 18:23
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у рамках візиту на Волинь оглянув центр комплексної дитячої реабілітації «Фенікс» комунального підприємства «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства». Він поспілкувався з батьками маленьких пацієнтів, а також оглянув, як відбувається реабілітація дітей. Керівництво ж медоб’єднання наголосило очільнику МОЗ у необхідності добудови нового корпусу та попросило фінансування у розмірі 200 мільйонів гривень.

Нагадаємо, сьогодні Міністр охорони здоров’я вже встиг оглянути лапароскопічне обладнання Волинської обласної лікарні, на якому іноземні спеціалісти навчають медиків-хірургів. Одним з пунктів візиту став центру комплексної реабілітації «Фенікс», адже Міністерство охорони здоров’я наголошує, що потрібно покращувати умови надання послуг реабілітації жителям України.
Генеральна директорка медичного об’єднання захисту материнства та дитинства Ірина Горавська розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини, що вона запросила Віктора Ляшка оглянути дитячий реабілітаційний центр «Фенікс», перебуваючи на нараді в Києві, аби міністр зрозумів, що заклад має територію, навчений персонал та пацієнтів, які потребують його послуг. Водночас центру катастрофічно не вистачає місця, зокрема й через те, що кількість пацієнтів у «Феніксі» значно збільшилася через ліквідацію подібних закладів на сході України.

Читати ще: За моделлю «Барнахус»: біля Луцька надаватимуть допомогу дітям, які постраждали від злочинів

«Дитяча реабілітація – це одна з важливих послуг, які надає наше об’єднання. Для цього у нас існує спеціальне відділення – центр комплексної дитячої реабілітації «Фенікс». Однак черга з дітей у нас розписана до березня. Більше пацієнтів ми не можемо взяти, адже не дозволяє площа. Кількість не лише місць, а й приміщень, де надається реабілітація, теж розрахована в середньому на 60 дітей одночасно. Тому ми сьогодні хочемо попросити міністра профінансувати проєкт, який зараз в розробці, – побудова нового реабілітаційно-лікувального корпусу з басейном, спеціальними реабілітаційними приміщеннями. Окрім того, в новому корпусі ми хочемо зробити центр дитячого психічного здоров’я», – розповіла Ірина Горавська.
Наразі відбувається розробка проєкту нового корпусу, орієнтовна вартість його реалізації – 200 мільйонів гривень.

Читати ще: Якісні та дієтичні страви: у волинській дитячій лікарні відкрили кафе «М’ята»

«Ми готові зробити тут потужний західноукраїнський центр дитячої реабілітації», – наголосила керівниця медоб’днання.
Під час огляду центру «Фенікс» Віктор Ляшко побачив, як відбувається реабілітація дітей, а також поспілкувався з батьками та зміг пересвідчитися, що географія пацієнтів закладу дійсно широка – тут є пацієнти як з Волині, так і, наприклад, із Запоріжжя.
«На Запоріжжі таких закладів немає. Раніше ми проходили реабілітацію в Скадовську, Генічеську, Одесі. Я з дитиною була у багатьох санаторіях, але в цьому закладі надається найбільше послуг з реабілітації. Однак центр потребує розширення, щоб в ньому були приміщення для реабілітації та проживання батьків. Також тут немає басейну», – звернулася до міністра одна з мам маленької пацієнтки.
Також батьки акцентували увагу, що переважно їхні діти потребують три-чотири курси реабілітації на рік, однак через великі черги, які зумовлені відсутністю місць у закладі, вони можуть пройти максимум два курси реабілітації в центрі «Фенікс». Водночас зауважили, що ефективність реабілітації дітей дуже висока – завдяки спеціалістам закладу дітки, в яких раніше не згиналися руки та ноги, збільшили рухову активність, чимало з них нарешті почали розмовляти.
Насамкінець Віктор Ляшко зауважив, що чекатиме проєкту нового реабілітаційного корпусу для дітей, а вже після цього в МОЗ шукатимуть ресурси, адже 200 мільйонів – це не така велика сума в рамках держави.
А Ірина Горавська, своєю чергою, висловила сподівання, що невдовзі пацієнти переїдуть в оновлені приміщення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 22 Листопада 2023 17:57
Таке враження,що у війні ми вже перемогли !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus