USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни вирушили на автопробіг «Серце для сиріт». ФОТО. ВІДЕО

15 Березня 2013 19:11
Волиняни вирушили у дорогу з Луцька до Ірпіня, де долучаться до участі у міжнародному автопробігові «Серце для сиріт».
Автопробіг містами України відбуватиметься з 17 по 24 березня.
Допомогти подолати проблему сирітства в Україні і заохотити людей брати у свої сім’ї дітей, які виховуються у дитячих будинках та притулках, вирішили учасники міжнародного автопробігу «Серце для сиріт».
Небайдужі до долі дітей-сиріт українці перейняли естафету організації автопробігу з Білорусі. Так, він розпочався на території цієї сусідньої країни ще у грудні. Продовжиться ж цей маршрут 12-ма південними, центральними та східними областями України.
Участь в акції візьмуть діти з прийомних сімей, усиновлені діти та їхні батьки. П’ять команд одночасно вирушать із різних міст до Дніпропетровська, де в центральній церкві ЄХБ відбудеться фінальне богослужіння. Дорогою учасники будуть зупинятися в інших населених пунктах, де планують організувати 80 мотиваційних служінь і зустрічей із людьми, аби привернути увагу громадськості до проблем дітей-сиріт і заохотити брати цих дітей на виховання до своїх сімей.
Члени Волинського обласного об’єднання церков ЄХБ України також долучилися до участі в акції. А допоміг із організацією волинянам благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».
За словами відповідального за сирітське служіння у Луцьку, члена церкви ЄХБ «Нове життя» Юрія Климчука, участь в автопробігові візьме дві команди з Волині, до складу якої увійшли 15 людей, зокрема, - його прийомна донька Ірина Кохан-Климчук.


У складі волинської делегації також є члени сім’ї відповідального за сирітське служіння у Волинській області, пастора однієї з волинських церков ЄХБ Миколи Крикоти. Так, окрім нього, участь у заході візьме троє його дітей, одна з яких - прийомна. Загалом же, за словами Миколи Крикоти, шестеро дітей.


Юрій Климчук розповів, що схожі акції, лише у форматі велотурів, відбувалися в Україні уже двічі. Тоді ініціаторами цих заходів стали саме волиняни. І завдяки цьому вдалося досягнути непоганих результатів. Лише після першого велотуру 2011-ого року внаслідок акції люди погодилися взяти на виховання приблизно 100 дітей, які були позбавлені батьківського піклування. А вже наступного року ця цифра збільшилася.
Одна з учасниць першого велотуру, прийомна дочка Юрія Климчука Ірина Кохан-Климчук розповіла про те, як відбувалися зустрічі із людьми у містах, через які пролягав маршрут мандрівки. За її словами, учасники акції зі свого досвіду розповідали присутнім про те, як живуть діти-сироти у дитячих будинках і притулках, і як змінюється їхнє життя після потрапляння в сім’ю, коли вони отримують любов батьків.
«В кожному місті по-своєму реагували люди. Були такі, які спочатку боялися брати дітей на виховані. Ми розповідали людям наші історії про життя в сирітських будинках, якою була наша поведінка. І вони були просто шоковані, як діти змінювалися, потрапляючи в сім’ю і отримуючи ту любов, яку мають усі діти», - поділилася Ірина.
Тож, їй було дуже приємно, що завдяки таким розповідям люди зголошувалися на те, щоб взяти дітей-сиріт у свої сім’ї і виховувати їх.
Цьогорічну ж акцію переформатували у автопробіг, що дозволяє збільшити чисельність міст, які відвідають у межах заходу і спонукати більшу кількість людей до того, аби вони відкрили свої серця і двері своїх домівок для дітей, яким потрібні батьки.
За словами Юрія Климчука, у 2013-ому році вирішили влаштувати автопробіг на сході України, адже у західних областях ситуація щодо сирітства набагато краща. «Дітей-сиріт – менше і людей, які бажають їх взяти – більше. Навіть сталося так, що деякі сім’ї по дев’ять місяців стоять у черзі і навіть не можуть взяти дітей на виховання. Тому виїжджали в Одеську область і домовлялися з місцевими соціальними службами, аби їхніх сиріт брали наші волинські сім’ї», - розповів він.
А наступного року планують розширити географію міжнародного автопробігу «Серце для сиріт» і проїхатися Росією.
Насамкінець Юрій Климчук зазначив: «Якщо людина в своєму житті хоч раз сіла і поговорила з сиротою, то у неї з’являється бажання чимось цій дитині допомогти. Часто людям не вистачає сміливості взяти дітей на виховання. Тобто, їй треба поштовх. Оце цей поштовх – ці зібрання, ці виїзди. Аби мотивувати людей брати дітей-сиріт у свої сім’ї і подарувати їм батьківську турботу».


Довідково:
Ініціатором цієї акції є благодійний фонд «Майбутнє дітям України». В цьому дійстві також братимуть участь Міжнародна місія «Агапе», благодійний фонд «Мій дім» та фонд «Благодійність».
Захід відбувається за сприяння органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також за підтримки Генерального консульства України в Республіці Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Світлана Показати IP 15 Березня 2013 19:39
ну дуже розумно. в умовах негоди і так рятувальним службам немає можливості усім допомогти, так ми ще пробіг влаштуємо? а тиждень це ніяк не чекає? чи реклама круче здорового глузду?
2Світлана до Світлана Показати IP 16 Березня 2013 00:41
Во-первых, акция спланирована была давно. Во-вторых, едут в ДНЕПРОПЕТРОВСК. В-третьих, изцчи погодные карты. И напоследок - харэ брюзжать, займись чем-нибудь полезным :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus