USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поради Novus.Online: як вибрати найкращу оливкову олію*

1 Листопада 2022 12:11
Брускетта з тонким ароматом горіхів та скошеної зелені. Салат з вишуканою заправкою з оливкової олії, бальзаміку та спецій. Золота курка, що обсмажена в суміші олії та пряних трав. Для справжніх гурманів важлива якісна оливкова олія ціна і країна-виробник – критерії не найнадійніші. Фірмовий сервіс доставки відомої мережі супермаркетів Novus.Online підготував короткий чек-лист покупця оливкової олії.

Мета покупки

Різні види олії використовуються для різних процесів приготування та страв. Визначте – для чого вам вона потрібна: для смаження, рагу, піци або свіжонарізаного салату. Зверніть увагу на маркування виробника:

• Extra Virgin Olive Oil. Елітний продукт для приготування холодних страв, салатів та закусок. Масло виробляють з добірних плодів шляхом механічного віджимання. Аромат та корисні речовини максимальні.

• Virgin Olive Oil. Універсальне рішення у холодних та гарячих стравах. Коштує дешевше, створене з будь-яких плодів або шляхом вторинного віджимання. Вітаміни та антиоксиданти є.

• Refined Olive Оil. Підходить для страв, де насичений смак та аромат оливок зайвий. Маса рафінована, очищена від домішок.

• Olive Pomace Oil. Здебільшого використовується для тіста, фритюру, смаження. Сировина – макуха, що залишилася від першого та другого етапів обробки оливок.

На колір продукту увагу не звертайте, він на смак та насиченість аромату не впливає.

Країна, виробник, мікси

Оливкову олію виробляють у десятках країн світу, існує близько п’ятисот сортів оливок. Вибір регіону та виробника – виключно справа традицій, звички, смаку. У моді мікси олії: з перцем, базиліком, ароматом чорного трюфеля.

Надійний критерій якості – прийняте в Євросоюзі маркування DOP. Воно підтверджує локальність продукту за трьома параметрами: вирощений, перероблений та розфасований у конкретному регіоні.

Об’єм тари

У темній пляшці із закритою на виробництві кришкою якісна олія зберігає свої властивості та смак протягом двох років. Відкрили пляшку – починається неминучий процес окислення у контакті з повітрям, строк зберігання 1-2 місяці.

Якщо оливкова олія не використовується у великих обсягах, вигідніше купувати пляшки до 500 мл. Кафе та ресторани використовують два формати: об’єм від 1 літра на кухні та невеликі пляшечки для подачі на стіл гостям об’ємом до 250 мл.

Novus.Online – оновлений сервіс доставки кур’єрами додому товарів відомої мережі супермаркетів. Широкий вибір якісної продукції, цілодобово доступний каталог, зручні засоби оплати та часи доставки замовлень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus