USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порятунок будівлі обласного архіву: треба ще й укріпити схили Сапалаївки

28 Лютого 2017 15:00
Майнова комісія під час засідання 28 лютого розглянула клопотання директора Державного архіву Волинської області Сергія Карасюка про виділення коштів на капітальний ремонт будівлі архіву та укріплення берега річки Сапалаївка. Директор зауважив, що попервах місце для будівлі архіву було вибране невдало - на косогорі річки. Це й спричинило нинішні проблеми.

Про це повідомляють у прес-службі обласної ради.

Згідно з технічним висновком, який був наданий Волинською філією "НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ" в грудні 2015 року, частина несучих і огороджувальних стін будівлі є непридатною для експлуатації.

На підставі цього документу для безпечної, надійної та тривалої експлуатації будівлю архіву потрібно підсилити конструкціями. Також, зі слів пана Карасюка, є потреба укріпити берег річки Сапалаївка.

Вартість усіх робіт, згідно з проектно-кошторисною документацією, сягає 1 млн 240 тис. грн.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що проект реконструкції будівлі Державного архіву Волинської області на суму 1,24 мільйона гривень подаватимуть на конкурс до обласного фонду регіонального розвитку, аби отримати кошти на виконання робіт.

Щодо самого проекту реконструкції архіву, то його розробку, нагадаємо, обласна адміністрація довірила приватній фірмі «Луцьккомундорпроект», яка, здебільшого, спеціалізується на дорожніх роботах, а не комунальному підприємству. Вибір ОДА, вважають працівники КП, є нелогічним та упередженим.

Директор наголошує, що в Державному архіві Волинської області є 16 архівосховищ, де зберігається майже 5 тис. фондів. Це 1 196 328 справ з 16 століття до 2015 року.

Депутат Олег Кух запропонував колегам рекомендувати бюджетній комісії обласної ради розглянути питання на своєму засіданні і вирішити проблеми з фінансуванням капітального ремонту будівлі, оскільки приміщення архіву належить до обласної комунальної власності. Пропозицію підтримали всі присутні на засіданні члени комісії.

Разом з тим, за пропозицією Святослава Кравчука рекомендовано Луцькій міській раді вирішити питання щодо укріплення берега Сапалаївки за рахунок коштів з програм екологічного напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 28 Лютого 2017 22:03
Яке фінансування тому хабарнику Керасюку ?
Оля Показати IP 28 Лютого 2017 22:04
Гоніть його з відти того брехуна і шахрая

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus