USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рятувати будівлю архіву Волинська ОДА довірила приватній фірмі без досвіду

1 Листопада 2016 17:02
Розробляти проект підсилення будівлі Державного архіву в Луцьку, який дедалі більше руйнується, обласна адміністрація довірила приватній фірмі «Луцьккомундорпроект», яка здебільшого спеціалізується на дорожніх роботах, а не комунальному підприємству, спеціалісти якого більше року працювали з даним об’єктом. Вибір ОДА, вважають працівники КП, є нелогічним та упередженим.

Нагадаємо, через конфлікт зі столичним керівництвом, яке вимагало перераховувати більше коштів на утримання центрального апарату, влітку 2016 року працівники волинського філіалу НДІ Проектреконструкція майже в повному складі звільнились та перейшли в новоутворене комунальне підприємство «Волиньпроект» Волинської обласної ради. В старій структурі залишились лише бухгалтери, тимчасовий керівник та охорона. Нині воно фактично зупинило свою профільну роботу.

Серед проектів, якими займався НДІ Проектреконструкція, був і капітальний ремонт будівлі Волинського держархіву. Як стало відомо у квітні 2016 року, тріщини на несучих стінах збільшуються ледь не щодня. Тоді найголовнішою причиною цього називали інтенсивний рух транспорту на вулиці Ветеранів. Проте згодом стало відомо, що будівля почала просідати в результаті осушення річки Сапалаївки, яке здійснили під час зведення житлового будинку «Казкова оселя» в цьому районі.

Спеціаліст бувшого НДІ Проектреконструкція, а нині – КП «Волиньпроект» Микола Левицький займався проектом ремонту будівлі більше року, підготував профільний висновок. Тоді планували, що як тільки з’являться кошти, НДІ Проектреконструкція здійснить проект з підсилення будівлі.

Згодом, через вищезгаданий конфлікт, спеціалісти установи перейшли в «Волиньпроект», відтак, логічним виглядало б рішення доручити проект новоствореній структурі. Адже в її штаті – ті спеціалісти, які працювали над проектом архіву більше року.

Проте, в Управлінні капітального будівництва Волинської облдержадміністрації чомусь вирішили по-іншому. З невідомих причин, займатись обласним архівом доручають приватному підприємству «Луцьккомундорпроект».

«Цей проект дали «дорожникам». Як ви думаєте, який буде рівень їх роботи», - каже Микола Левицький та пояснює, що доручили роботу над проектом підсилення архіву організації, яка, здебільшого, займається дорожніми роботами.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації Лілія Павлова повідомила що тендер на визначення виконавця проектних робіт не проводили, переможця визначили по схемі «підпорогових» закупівель. Зі слів Лілії Павлової «Луцьккомундорпроект» надав всі необхідні сертифікати та дозволи здійснювати профільні роботи з підсилення будівлі архіву.

На запитання про те, чому до роботи над проектом залучили приватників, а не комунальне підприємство «Волиньпроект», працівники якого більше року розробляли план підсилення, Лілія Павлова відповіла, що на той час КП ще не було створене.

«В подальшому, готові працювати з «Волиньпроект» через систему Prozorro, якщо комунальне підприємство виграє тендер», - резюмувала посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
А Показати IP 1 Листопада 2016 17:57
ВИ хотіли щоб вони рятували котельню Карбишева
Анонім Показати IP 1 Листопада 2016 22:50
Стаття знову закзуха. І от цікаво, а чому не вказана автора цієї статті? Що стидно за такий брєд? Вам спосчатку слід було дізнатися скільки років цій фірмі, і якими вони обєктами займались. А за наклеп і позов можна отримати.
Анонім Показати IP 1 Листопада 2016 22:52
Це підприємство вже працювало, як ви автори статті під стіл пішки ходили
Я Показати IP 2 Листопада 2016 21:16
обідили пана доротія.....ойойой....ну так прозоро тепер і замовник думає сам......рік робили -ну треба було не робити і не порядно це -залишили фірму-хотіли ще й замовників забрати, а теперішній директор НДІ-ЛОХ,.....і взагалі шо за фігня.....ми можем вони ні....в суд б.я за наклепи .....спеціалісти .обані.....є експертиза проектів.....сотворили КП -починайте все з нуля....
Я Показати IP 2 Листопада 2016 21:27
ДО пана Микола Левицький -яке ваше с.ане діло шо,хто ,шо може? ви шо?спеціаліст? у вас шо диплом "аранжевий"? чи досвід надзвичайний? привикли оленями (читати дурними працівниками) виїзджати....чи ви як наш проффесор? і взагалі хлопці про.бались ну буває...не слиньте йдіть вперед бо гидко .....з таким насттроєм слона ви не продасте.....УДАЧІ ВАМ-неудачники.....
Лучанин Показати IP 3 Листопада 2016 16:50
коментар було видалено
Лучанка Показати IP 4 Листопада 2016 09:57
Цікаво, а яка відповідальність передбачена українським законодавством, щодо розміщення недостовірної інформації???? НДІПроектреконструкція працює і буде працювати, там новий МОЛОДИЙ колектив, досвідчені професіонали, адже незамІнних людей НЕМАЄ!!!!Незважаючи на те, що попередні працівники, які зараз звуться "Волиньпроект" будь-якими методами(крадіжками, обманами та іншими подібними) хотіли завдити працювати інституту, зараз все стало на місця!!!! Бог все бачить!!!!Думаю усі бажаючі можуть превірити це!!!
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2016 11:13
Люди з Волиньпроект дуже злі і незадоволені, бо не вийшло заграбастати собі Державне майно. Те, що що могли покрасти - винесли і на основі цього зробили свій Волиньпроект. І вже не знають з ким ще посваритися і на кого поскаржитися, бо все ж в житті вертається!!!!!!!!!!!!!!!тому і замовляють подібні статті. Лілії Романівні хочеться побажати зустрічати поменше таких людей в роботі!!!!
Посто прохожый Показати IP 4 Листопада 2016 13:48
А для чего была написана эта статья? У маленького ребёнка забрали игрушку и он обиделся? На сколько я понял "пан" Левицкий покинул НДІ Проектреконструкція и теперь хочет перетянуть на себя все обязательства взятые НДІ? Попахивает коррупцией.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus