USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Порівняли дренажні та каналізаційні труби: директор «Луцькводоканалу» прокоментував журналістське розслідування

31 Січня 2024 14:18
У своєму розслідуванні портал «Наші гроші» порівняв вартість дренажних труб, які закуповувала сільрада на Львівщині, та каналізаційних труб, які закуповував «Луцькводоканал».

31 січня на засіданні сесії Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що на порталі «Наші гроші» 22 січня опублікували матеріал під назвою «Через «заточки» каналізаційна труба в Луцьку виявилась вдвічі дорожчою від Львівщини». Прокоментувати повідомлення від запросив директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка.

Як наголосив Віктор Гуменюк, КП «Луцькводоканал» у своїй роботі дотримується принципу відкритості та прозорості у використанні коштів, також працівники комунального підприємства постійно детально інформують громадськість про нові проєкти.

Читати ще: У Луцьку будуть вулиці Княгині Ольги, Князя Романа та Олени Пчілки: які саме перейменували

Він зауважив, що каналізаційний колектор на вулиці Карпенка-Карого в Луцьку обслуговує 40 тисяч людей. У зв’язку з обвалами водоканал замовив розробку проєктно-кошторисної документації на його капітальний ремонт. Проєкт пройшов державну експертизу. Лише після позитивного рішення експертизи було затверджено документацію та оголошенло тендер на майданчику Prozorro.

Віктор Гуменюк зауважив, що в матеріалі порталу «Наші гроші» порівняли тендери на ремонт каналізаційного колектору в Луцьку та на ремонт дороги в Зимноводській сільраді на Львівщині.
«У складі Зимноводської сільради – п’ять сіл. Там немає каналізації. Тому мови про наявність колектору там не може й бути. Що ж порівняли? У Зимноводській сільраді провели тендер на ремонт дороги. Але між трубами для відведення води з дорожнього покриття та каналізаційними трубами є суттєві відмінності в характеристиці. До того ж, ціна на труби була визначена проєктантом на основі середніх цін на ринку. Роботу проєктанта було перевірено під час державної експертизи. Нагадаю, що проєкт пройшов експертизу й отримав позитивне рішення», – наголосив Віктор Гуменюк.

Читати ще: «Безпідставні й маніпулятивні»: в Луцькраді відреагували на звинувачення у «шулерстві»

Тобто портал «Наші гроші» порівняв вартість дренажних труб, які закуповувала сільрада на Львівщині, та каналізаційних труб, які закуповував «Луцькводоканал». Ці труби в програмному продукті проєктанта, за словами Віктора Гуменюка, вказані під єдиною назвою, хоч мають відмінні характеристики.

«Порівняти каналізаційну трубу з дренажною – це непрофесійно. А тут ще й ідеться про комфортне життя 40 тисяч лучан. Ми розуміємо, що всі тендерні процедури перевіряються, тому дуже ретельно до цього ставимося», – сказав Віктор Гуменюк.

Луцький міський голова Ігор Поліщук доручив директору КП «Луцькводоканал» підготувати офіційне повідомлення-пояснення ситуації та опублікувати його на сайті водоканалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus