USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Оточення Порошенка вмовляє його не йти в парламент

13 Травня 2019 16:06
Чинний президент Петро Порошенко роздумує про те, чи йти йому особисто у наступний парламент, але оточення відмовляє його від цієї ідеї.

Про це пише «Українська правда».

Зазначається, що після програшу у другого туру президентських виборів Порошенко не впав у відчай, а розпочав підготовку до парламентських виборів, при цьому продовжує чіплятися за владу і не збирається відступати.

«Стіни впливають на людину. Поки Петро перебуває на Банковій, він ще не відчуває, скільки він втратив. Зараз він і далі сидить до ночі на роботі, надуває щоки, проводить беззмістовні наради, підписує укази. Він чіпляється за президентство, як може», – описує свої враження один з високопосадовців в оточенні чинного президента.

Повідомляється, що у планах Порошенка – закріпити за собою більше 24,45%, які українці віддали за нього під час голосування 21 квітня, не тільки на аватарках своїх прихильників, а провести до наступної Ради велику опозиційну фракцію.

Водночас чинний президент поки що вагається, чи йти йому особисто в наступний парламент, хоча частина оточення Порошенка категорично відмовляє його від цієї ідеї.

Зазначається, що як мінімум троє впливових спікерів, наближених до чинного президента, у розмові з УП розкритикували такий хід.

«Ми йому кажемо: Петро, та будь ти візіонером, арбітром – нащо тобі сідати зараз за парту і голосувати за закони? Ти п’ять років розказував людям, який ти крутий, про те, що Путін – твій ворог, ти тут томос добивався. А тепер що, здувся? Це ж несерйозно все!» – обурюється один зі співрозмовників, наближений до Банкової.

Повідомляється, що не виключено, що Порошенко очолить список нової БПП, але зрештою відмовиться від депутатства.

Разом з тим у публікації уточнюється, що з іншого боку, він розцінює мандат як потенційний квиток до подальшого залишення в активній політиці та як подушку безпеки, якщо раптом нова влада «почне його доганяти».

За даними УП, наразі Порошенко планує серйозний ребрендинг своєї партії, про що розповів на закритій зустрічі з депутатами та міністрами БПП після поразки на виборах.

Зокрема, планується, що БПП змінить назву.

«Очікувалося, що її перейменують на «Солідарність», але над назвою поки що думають. Можливо, партія стане «Європейською Солідарністю», яку скорочуватимуть «ЄС», що нагадуватиме виборцям, що Порошенко «головний євроінтегратор»», – йдеться у публікації.

Повідомляється, що також зміниться склад партії, оскільки Порошенко хоче набрати у список молодих незаплямованих людей, які у своїх регіонах стали успішними завдяки реформам влади.

«Молоді обличчя партія, балансуючи, міксуватиме з авторитетами. Наприклад, у своєму списку Порошенко хоче бачити Рефата Чубарова і Мустафу Джемілєва, громадського діяча Ігоря Козловського, героя України Володимира Жемчугова», – повідомляється у публікації.

Зазначається, що не виникало запитань до «очищення» партії, чинний президент демонстративно відмежовується від свого оточення.

За даними УП, його близькі соратники Ігор Кононенко, Сергій Березенко, Олександр Грановський обиратимуться до наступної Ради по мажоритарних округах. Але це не означає, що після виборів вони не приєднаються до фракції Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Навуходоносор Показати IP 13 Травня 2019 16:37
"Если Творец хочет наказать человека, он отбирает у него разум" - это сказали древние. "Шоколадного зайца" давно пора за содеянное со страною садить, дать срок с формулировкой "без права переписки" (что это конкретно означает - лучше почитать у Солженицына в его книге про сталинский террор "Архипелаг ГУЛАГ", если коротко - то мазали лоб "ЗЕленкой" и ставили к стенке), а он возжелал в Раду. Ну ничего, как говорили те же древние "бог не Тимошка, видит немножко".
! до Навуходоносор Показати IP 13 Травня 2019 18:38
Так сталось що 75% включають не лише прихильників зе, а й усіх противників пороха. На виборах в парламент від 75% аби 15% осталось. А восени й того менше.
Пардон Показати IP 13 Травня 2019 17:31
А що в цьому поганого? Людина - професійний політик. То що має робити - трактористом в колгоспі, чи далекобійником?
Дед до Пардон Показати IP 13 Травня 2019 19:01
Сидеть в тюрьме.
мадам до Пардон Показати IP 13 Травня 2019 19:02
Це така професія "професійний політик"? В Україні це перш за все крадії і корупціонери, а з приводу роботи, то не треба тут писати всякого типу тракторист, далекобійник... Бізнеса гарні має, то нехай спокійно собі проживає і не каламутить країну!
ще не зовсім свідоми до Пардон Показати IP 13 Травня 2019 20:58
Має робити меблі в Маневицькій виправній колонії.
Укр Показати IP 13 Травня 2019 18:30
То хай далі краде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus