USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Порошенко допомагає своєму «офшорному другу» отримати громадянство

21 Квітня 2016 21:14
Кілька днів тому вітчизняні ЗМІ майоріли заголовками, що російський олігарх і бізнес-партнер Президента Петра Порошенка Костянтин Григоришин хоче отримати українське громадянство.

Як повідомляють на сайті ІНФОРМАТОР, Григоришин, окрім російського громадянства, має і громадянство Кіпру, тобто українське громадянство стане для олігарха третім.

Крім того на сайті додають, що власне джерело в Адміністрації Президента стверджує - отриманням українського громадянства Григоришина займається особисто Петро Порошенко. Це потрібно українському президенту для того, щоб інтегрувати свого бізнес-партнера в українську політику.
Костянтин Григоришин – це нова-стара енергетична зірка на бізнес-політичному небосхилі України. То згасає, то розгоряється залежно від тих, хто керує країною. Зараз Григоришин знову у центрі уваги ЗМІ, адже він є людиною, яка не тільки товаришує, а і веде бізнес з президентом України Порошенком.

Григоришин допомагає Порошенку і надалі отримувати прибутки від Севастопольського морського заводу, який «націоналізувала» окупаційна влада Криму. Порошенко і Григоришин були фактичними власниками заводу, і після передачі підприємства російській компанії «Звьоздочка» фінансові надходження до громадянина України Порошенка припинилися, але не до громадянина Росії (і, як виявилося, Кіпру) Григоришина. Історія навколо Севморзаводу взагалі викликає інтерес.

У 2006-му під час розпродажу активів заводу північна ділянка стала власністю структури, афілійованої з Рінатом Ахметовим, а інша частина виявилася підконтрольною групі «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина і структурі, афілійованої з концерном «Укрпромінвест», який підконтрольний Петру Порошенку. Потім Григоришин і Порошенко поділили активи морзаводу, який опинився в їх спільній власності. Першому дісталася соціальна інфраструктура на Південному березі Криму, другому – виробничі активи на земельних ділянках Севастополя.

В 2010 році фонд Prime Assets Management, який керує активами концерну «Укрпромінвест» Петра Порошенка, викупив 60% акцій Севастопольського морського заводу в кіпрської компанії Malter Enterprises Limited, підконтрольної російському бізнесменові Костянтину Григоришину.

Свого часу Григоришин взаємовигідно співпрацював із горезвісним екс-прем’єром Павлом Лазаренком, і з колись впливовими братами Суркісами. Пізніше бізнесмен Григоришин вирішив отримати політичну опору. Такою опорою стала Комуністична партія України.

До парламентських виборів 2012 року він фінансував КПУ, чого ніколи не приховував. Тільки тепер сформовані за тих часів бізнес-активи росіянина Григоришина отримали реальний шанс на справжні надприбутки: за останні два роки його вага у цій стратегічній сфері національної економіки невпинно зростала. А надприбутки, він традиційно виводив за кордон через цілу мережу підконтрольних йому офшорних компаній.

Костянтин Григоришин ще за часів прем’єрства Лазаренка у 1996-1997 роках створив декілька офшорних компаній на Кіпрі, а також на Віргінських островах. Саме через них бізнесмен почав скуповувати українські підприємства, а в подальшому виводити через них кошти, з метою приховування їх від оподаткування. Такі ж схеми укриття доходів Григоришин використовує і сьогодні. Через нещодавній скандал з офшорами Порошенка стає зрозуміло, на чому базується «співпраця» російського олігарха і українського президента.

По суті, офшорний король Григоришин, прикриваючись впливом, який він має на главу держави, який дослухається до його порад в енергетиці, намагається примножити прибутки своєї фінансово-промислової групи «Енергетичний стандарт», а також приховати від оподаткування прибутки самого Порошенка.

Президент Петро Порошенко публічно оголосив боротьбу з олігархами. Насправді ж, на зміну фаворитам його попередника приходять нові «любі друзі». Один з них – Григоришин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Украина Показати IP 21 Квітня 2016 23:06
Бабло правит миром и у него нет как национальности так и культуры впрочем как и патриотизма.
по Показати IP 21 Квітня 2016 23:33
филму останний москаль,а чё
Анонім Показати IP 22 Квітня 2016 07:20
Пархатий йде ганебним шляхом
Читач Показати IP 22 Квітня 2016 09:56
То й що у тому поганого? Нехай отримує громадянство - однією багатою людиною в Україні стане більше (а у Московії - менше). Якщо він хоч частину своїх статків триматиме в Україні - вже економіці краще.
до читач Показати IP 22 Квітня 2016 14:32
читати потрібно не те що пишуть на заборі!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus