USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Білецький: Порошенко наказав усунути активістів дніпровському «авторитету»

11 Березня 2019 16:53
Лідер Нацкорпуса Андрій Білецький, який пообіцяв зривати «проплачені мітинги» президента Петра Порошенка в регіонах, заявив про плани гаранта усунути лідерів полку «Азов» за допомогою «сірого кардинала» Дніпра Олександра Петровського на прізвисько «Нарик».

Про це він повідомив під час сьогоднішнього брифінгу, пише Страна.

За словами Білецького, система розкрадання грошей в оборонній промисловості людьми Порошенко на чолі з екс-заступником голови РНБО Ігорем Гладковським, завадила побудувати в країні нормальну оборону. Він підняв питання виробництва мінометів «Молот», які проводилися структурами близькими до нардепа Сергія Пашинського, а також закупівлі санітарних автомобілів «Богдан» фірмами, пов'язаними з владою.

«Ми витрачаємо 5% ВВП на оборону. Кожен українець платить, щоб країна стала безпечною і ми виграли війну на сході. Щоб ми жили в спокої. Але клептократична система Порошенка залізла в кишені кожного українця, обікрала військових, пенсіонерів, волонтерів... Ця система обікрала всіх. Після розслідування Дениса Бігуса у нас є дані про злочини бізнес-партнера Порошенко Олега Гладковського, якого ми вимагаємо посадити», – заявив Білецький.

Лідер «Нацкорпусу» запросив всіх українців долучатися до акцій націоналістів, щоб залучити до цієї теми увагу. З суботи, 16 березня, «Нацкорпус» відмовиться від символіки і буде виступати на мітингах як прості українці.

За словами Білецького, їм відомо про тиск з боку людей президента після акції «Свинарчуків Порошенка – за ґрати». За даними інсайдерів, «тітушки» Олександра Петровського (дніпровського авторитета Наріка) здійснюватимуть фізичний тиск на «Нацкорпус» і полк «Азов», курувати цю роботу буде нардеп від БПП Ігор Кононенко.

Також він повідомив про провокації, які можуть застосовуватися в найближчим часом. Так, в Житомирі в перших рядах можуть бути присутніми 18-річні солдати-строковики ВСУ.

Нагадаємо, в суботу, 9 березня, націоналісти дали Порошенку тиждень, щоб посадити Гладковських – фігурантів справи про розкрадання в оборонці. Учасники акції випускали петарди і запалювали фаєри.

У поліції заявили, що в результаті зіткнення біля Адміністрації президента постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції вирушили до Черкас, де перебував Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступати перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після зіткнень з поліцейськими прорвалися до сцени.

В результаті зіткнення активістів «Нацкорпуса» з поліцією в Черкасах постраждали 22 правоохоронців.

Раніше лідер Нацкорпуса Білецький пообіцяв зривати «проплачені мітинги» Порошенка в регіонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus