USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Порошенко перед Великодніми святами взявся за звільнення

29 Квітня 2016 22:00
За день до Великодніх канікул президент України Петро Порошенко звільнив з займаних посад низку чиновників: від свого радника Юрія Бірюкова, до голів місцевих райдержадміністрацій з команди губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.

Серед інших, Порошенко звільнив голову Служби зовнішньої розвідки України Віктора Гвоздя. Про це свідчить указ президента від 29 квітня оприлюднений на офіційному сайті глави держави. "Звільнити Гвоздя Віктора Івановича з посади голови Служби зовнішньої розвідки України", - сказано в указі. До слова, Віктор Гвоздь - генерал-лейтенант, що з 27 лютого 2014 року очолював Службу зовнішньої розвідки України.

Також президент підписав указ про звільнення свого радника Юрія Бірюкова. Свого часу Бірюков створив групу волонтерів "Крила Фенікса", через яку здійснює забезпечення українських військ на Донбасі. Посаду радника президента Бірюков обіймав із серпня 2014 року.

Окрім того, згідно з повідомленнями деяких ЗМІ, Порошенко вирішив звільнити голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туку. Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

"Очікується, що в п'ятницю буде представлений новий голова Луганської ОВДА", - повідомив співрозмовник агентства в п'ятницю вдень. На сайті глави держави указу про звільнення Туки поки немає. У прес-службі Адміністрації президента "Українській правді" сказали, що указу про звільнення губеранатора вони ще не бачили. Як відомо, Тука є керівником і засновником волонтерської групи "Народний тил". 22 липня 2015 року Порошенко призначив його головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, змінивши на цій посаді Геннадія Москаля, який, своєю чергою, став головою Закарпатської обласної державної адміністрації.

Також Порошенко звільнив очільників п'яти РДА в Одеській області: голів Фрунзівської, Тарутинської, Саратської, Савранської і Біляєвської районних державних адміністрацій (РДА) Одеської області. Укази опубліковані на сайті Президента.

Зокрема, Порошенко звільнив Ігоря Стеблівського з посади голови Фрунзівської РДА указом №585/2015-рп.

Указом №584/2015-рп від тимчасового виконання обов'язків голови Тарутинської РДА звільнений Анатолій Серек-Басан.

Крім цього, Анатолій Узунов звільнений від тимчасового виконання обов'язків голови Саратської РДА указом № 583/2015-рп.

Також Порошенко указами 582/2015-рп і 581/2015-рп звільнив Сергія Дужія та Ігоря Войцеховського з посад голів Савранської і Біляївської РДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цвинтарчук А.А. Показати IP 30 Квітня 2016 08:35
Кожен із них за рік перебування на посадах добре косонув " бабла " , тепер можна пузо гріти десь в теплому містечку і радуватися житію - битію . А повинно бути, як в Китаї - не справився, завалив справу в тюрму. Якщо так поступати , буде якийсь прогрес .
патріот Показати IP 30 Квітня 2016 12:34
Нема прозорості ігласності в кадрових питаннях. За що звільнили і як, з якими наслідками? А може ці люди були на своєму місці...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus