USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко планує рейдернути офіс у центрі Києва вартістю 100 млн доларів. Розслідування

30 Серпня 2023 10:05
Низка офшорних фірм, які пов’язані з другом і бізнес-партнером Петра Порошенка Сергієм Зайцевим, намагаються рейдернути офісну будівлю в центрі Києва вартістю в понад 100 млн доларів.

Про це йдеться в розслідуванні «Грошей» на «1+1».

Як йдеться в сюжеті, баталії тривають вже кілька років. Раніше цю будівлю займав столичний осередок партії Порошенка – «Європейська солідарність». Через якийсь час вони перестали платити оренду. За три роки набігло боргу вже на понад 20 млн гривень. Проте окрім обіцянок розрахуватися і проблем, законні власники від порошенківців нічого не отримали.

«В судах уже шість справ про стягнення заборгованості, чотири із них, на суму понад 26 млн гривень, вже набрали законної сили, тобто суди підтвердили законність боргу і підтвердили обов’язок партії сплатити борг», – розповідає адвокат компанії-власника нерухомості Ірина Кобець.

Партія свідомо плює на закон, договори і власні обіцянки – йдеться у сюжеті. Платити «ЄС» перестали в 2019 році. Їм надсилали листи, перший час вони обіцяли розрахуватися, а потім взагалі перестали якось реагувати на вимоги власників будівлі. Через судового виконавця офіс вдалося звільнити.
«Ми отримали вимогу про скликання загальних зборів акціонерів. Основне питання порядку денного – звільнення директора і його заступника. Вимогу надіслав учасник, який в реєстрі з’явився в 2022 році, нам про нього нічого невідомо, не було жодного контакту з ним», – розповідає директор ТОВ «Підприємство Київ», яке розпоряджається будівлею, Дмитро Когут.

Журналісти впевнені, йдеться про Сергія Зайцева. Він є давнім другом Порошенка і його бізнес-партнером, зокрема, і по Корпорації «Рошен» і «Міжнародного інвестиційного банку», а також на нього оформлено близько 150 фірм.

Тож Зайцев через низку підозрілих угод і підставну офшорну компанію «ЛІНКВІСТ СЕРВІСЕЗ ЛІМІТЕД» отримав контроль над половиною ТОВ «Підприємство Київ», хоча його офшорка не була частиною цього підприємства.

Більше того, у схемі брала участь й інша офшорна компанія – Fremisia Trading Limited, яка належала російському олігарху Костянтину Григоришину. Раніше через ці дві компанії Григоришин легалізував гроші Порошенка. Останній, будучи Президентом України, в знак подяки надав українське громадянство росіянину Григоришину. Таким чином ці дві компанії в незаконний спосіб надали Зайцеву контроль над частиною ТОВ «Підприємство Київ».

Наступний етап – перехоплення управління компанією або рейдерство. Для цього Зайцев скликає збори акціонерів, порушуючи при цьому Закон і устав підприємства, спробує замінити директора ТОВ «Підприємство Київ» і його заступника на свою людину, прізвище якої нікому невідоме, що юридично недопустимо, та й частка Зайцева в підприємстві не дозволяє йому такого зробити. Та в разі успіху цієї афери новий директор просто перепише фірму на потрібну людину, тож Петро Порошенко позбудеться боргу і отримає гарний актив.

Журналісти намагалися отримати коментарі щодо цієї ситуації в іншої сторони. Та жодного зворотного зв’язку не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Яків Показати IP 30 Серпня 2023 11:32
Нікому нецікава новина. Краще написали би про новий корупційний скандал в Міністерстві оборони, які купили в Туреччині літні куртки за 29 доларів,а потім в Україні вони виявилися зимовими по 80 доларів...
Микола Показати IP 30 Серпня 2023 11:32
До виборів ще далеко.А ви починаєте.
Александр - 1 Показати IP 30 Серпня 2023 11:34
Небайдужі ви до Порошенка.. Але судячи з кількості коментарів це мало кого чіпляє..
читач Показати IP 30 Серпня 2023 11:59
Да, да, порохоботам вже й немає що сказати, окрім того, що це не цікаво, вже навіть совість не дозволяє сказати, що це брехня. Як оголосять вибори, то повилазять швиденько.
Валєрич Показати IP 30 Серпня 2023 13:47
Та він також хоче рейдернути ще один офіс, офіс президента)))
Луч Показати IP 30 Серпня 2023 13:49
От мені порохоботи чомусь асоціюються з фанатами путлєра , головне ні пояснити за що і чому ніяк не можуть!
Александр - 1 Показати IP 30 Серпня 2023 14:18
Це так.. Скільки їх повилазить та поприлазить , тих хто відсиджується за кордоном на відміну від тих хто не при владі зараз , але тут в Україні щось робить , тратить свої гроші , волонтерить наближаючи перемогу , та вибори які "оголосять" як війна закінчиться..
Лариса Показати IP 16 Вересня 2023 21:58
Ну, звісно ж, порошні це нецікаво. От якби Зеленському кістки поперемивати — ото вже улюблена забава. Аякже, так невдобненько виходить: виявляється, що хетьман не такий вже й пухнастий)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus