USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко провів зустріч з депутатами Ради через кредит МВФ

21 Березня 2017 08:27
Президент Петро Порошенко обговорив з головами фракцій і груп ситуації, які можуть виникнути у разі неотримання траншу МВФ, а також наслідки блокади ОРДЛО.

Про це журналістам заявили голови фракцій після зустрічі, інформує УНІАН.

«Розмова в основному стосувалася налагодження роботи парламенту, пошуку точок дотику між парламентом та Кабміном. Ми домовилися, що меморандум МВФ буде оголошений, як тільки він буде підписаний. Також ми проаналізували наслідки блокади", - сказала нардеп Ірина Луценко.

Окрім того, з її слів, говорили про те, що робити в ситуації, якщо МВФ не виділить черговий транш.

Луценко розповіла, що під час зустрічі Гройсман виходив на переговори з МВФ, а Порошенко подзвонив до МВФ уже після перемовин. Розгляд питання щодо надання траншу Україні поки що перенесли на кінець березня.

Інші лідери фракцій на умовах анонімності розповіли, що Порошенко на зустрічі поводився доволі спокійно, на особисте не переходив. «Якщо чесно, зустріч була, щоб зустрітися. Ми вже все це чули. Але добре, що почали нас запрошувати», - сказав один з нардепів.

«Емоційно виступав лише Олег Ляшко, але він завжди так виступає», - додав інший нардеп.

Сам Ляшко розповів журналістам, що в Адміністрації Президента бачив того вечора також екс-прем'єра Арсенія Яценюка та екс-главу АП Бориса Ложкіна.

Ірина Луценко також повідомила, під час зустрічі обговорювали кандидатури до складу ЦВК та домовилися, що питання переформатування складу Рахункової палати парламент розгляне на засіданні 23 березня.

Як відомо, МВФ переніс заплановане на понеділок розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування України.

«Перенесення термінів проведення засідання викликаний виключно потребою уточнення розрахунків з економічних наслідків від заходів, прийнятих Україною у відповідь на блокаду, і захоплення українських підприємств на підконтрольних територіях, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях», - пояснили в українському Мінфіні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
анонім Показати IP 21 Березня 2017 09:00
Дохазяювалися .Своїм розумом та силами треба виходити з складної ситуації . а не на чужі гроші надіятись.
анонім Показати IP 21 Березня 2017 09:25
Вже і так набралися, що невідомо коли наші правнуки розрахуються ((((((
вова згоранець Показати IP 21 Березня 2017 22:15
Пеця Липецкий-РАШЕН коли перестанеш обкрадати народ Украины? Ти всих дистав свойми чиколадами!!!! Пора Пеця уже пора...валить с Украины!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus