USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко приписав собі прийняття безвізу з Катаром

27 Березня 2018 11:27
Ще 8 серпня 2017 року Катар в односторонньому порядку прийняв рішення про скасування візового режиму з 80 країнами світу. Про це 9 серпня 2017 року писала газета The Peninsula.

Натомість Президент України Петро Порошенко скасування візового режиму з Катаром припав у заслуги собі. Зокрема, як оприлюднили на офіційному сайті президента, Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог було підписано буцімто за результатами переговорів Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані.

«Хочу привітати всіх українців з тим, що нарешті нам вдалося домовитись і підписана Угода про безвізові подорожі українців до Катару і катарців до України. Це надає ще більшу вагу українському паспорту. Це означає ще більшу повагу до українців. І будуть створені унікальні туристичні можливості для українців у Катарі і планується велика кількість катарців (які відвідають Україну – ред.)», - наголошував 20 березня президент.

Проте зауважимо, якщо раніше повідомлялося, що українці зможуть перебувати у Катарі без візи протягом 30 днів, то на сайті президента вже вказується термін перебування 90 днів із 180.

«Угода передбачає, що громадяни України та громадяни Держави Катар, які користуються паспортами для виїзду за кордон, дійсними не менш, ніж 6 місяців з дати в'їзду до держави іншої Сторони, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на її території строком до 90 днів протягом 180 днів», - зазначається у повідомленні.

Як писала минулоріч газета The Peninsula, громадянам тих 80 країн, які бажають відвідати Катар, більше не доведеться платити за візу; замість цього, багаторазовий дозвіл буде видаватися безкоштовно при в’їзді в країну, після пред'явлення дійсного паспорта з мінімальним терміном дії шість місяців та підтвердженим квитком на проїзд або зворотним рейсом. За словами Хасана Аль-Ібрагіма, керівника відділу розвитку туризму Катарського управління туризму, країни поділяються на дві групи.

«До першої входять 33 країни, громадяни яких мають право на перебування протягом 180 днів з дати видачі дозволу. Цей документ дає власнику право провести до 90 днів у Катарі під час одноразової поїздки чи кількох поїздок», - сказав Аль Ібрагім.

До таких країн належать Австрія, Багамські острови, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія. Польща, Португалія, Румунія, Сейшели, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія та Туреччина.

«Друга категорія складається з 47 країн, громадяни яких мають право на перебування, що дійсне протягом 30 днів з дати видачі, під час одноразової поїздки чи кількох поїздок. Власник візи може подати заявку на поновлення перебування на додаткові 30 днів у Катарі», - додав Алі Ібрагім.

До цієї категорії відносяться Андорра, Аргентина, Австралія, Азербайджан, Білорусь, Болівія, Бразилія, Бруней, Канада, Чилі, Китай, Колумбія, Куба, Еквадор, Коста-Ріка, Грузія, Гайана, Гонконг, Індія, Індонезія, Ірландія, Японія, Казахстан, Ліван, Македонія, Малайзія, Мальдіви, Мексика, Молдова, Монако, Нова Зеландія, Панама, Парагвай, Перу, Росія, Сан-Марино, Сінгапур, Південна Африка, Південна Корея, Сурінам, Таїланд, Україна, Великобританія, Сполучені Штати , Уругвай, Ватикан та Венесуела.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus