USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порушення на Волині не вплинуть на результати виборів

26 Жовтня 2015 12:50
На Волині порушення виборчого процесу були несистемними і такими, що не можуть вплинути на результати виборів.

Про це повідомили активісти ГМ ОПОРА під час прес-конференції сьогодні, 26 жовтня.

Так, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Людмила Хомич оприлюднила висновки мережі щодо перебігу виборчої кампанії на Волині і типові порушення під час виборів.

«Основні відхилення, які були зафіксовані, стосувалися нестабільності і невизначеності законодавства щодо окремих виборчих процедур. Порушення у день голосування мали несистемний характер і не впливали на результати волевиявлення виборців», - повідомила вона.

Так, члени виборчих комісій по-різному трактували законодавчі норми, зокрема, це стосувалося дотримання гендерних квот, також не було належного доступу до проміжних звітів фінансування передвиборчої агітації.

Під час волевиявлення порушення, які зафіксували активісти, були не надто масштабні. Основні з них - наявність агітації на виборчих дільницях, недостатнє матеріально-технічне забезпечення ДВК (бюлетені зберігалися поза приміщеннями виборчих дільниць, і у день голосування їх транспортували на дільниці).

До активістів надходили повідомлення про підкуп виборців в Любомлі, Луцьку, Ковелі. Але ці факти не були доведені.

В Турійському районі в селі Мочалки кандидат від партії «Наш край» підвозив виборців на дільницю. В день виборів не була знята агітація партії «Солідарність» БПП в селі Сирники Луцького району, також відбувалося розповсюдження листівок з «чорним піаром» проти УКРОПу у Луцьку та проти кандидата на посаду міського голови Ковеля від УКРОПу.

Також порушення, які були виявлені, ставалися через некомпетентність членів виборчих комісій – на бюлетенях не були поставлені печатки або вказаний номер ДВК.

На дільниці №07085 у Луцьку печатку ставили на бюлетенях під час підрахунку голосів виборців.

Були зафіксовані й спроби винесення бюлетенів за межі дільниці в Ковелі. А у Луцьку жінка, яку затримали за спробою винесення бюлетеня, порвала його, не захотівши кинути в скриньку.

У Ковелі, Луцьку, Ратнівському районі були зафіксовані факти недопуску на виборчу дільницю журналістів, членів ТВК та інших суб’єктів виборчого процесу. За одним з фактів недопуску на ДВК журналістів у Луцьку відомості були внесені до ЄРДР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцький район Показати IP 26 Жовтня 2015 16:28
На голову Маяківської сільської ради перемогла Твердохліб.
ТАНЯ Показати IP 26 Жовтня 2015 23:45
УУУУУУУУУУУРАААААААААААААААААААА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus