USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порядок на дорогах наведуть з допомогою нових штрафів? ВІДЕО

28 Жовтня 2008 10:48
Верховна Рада України до Дня автомобіліста і дорожника зробила водіям «подарунок», суттєво підвищивши штрафи. Думки волинян з цього приводу суттєво різняться, – повідомляє 28 жовтня репортер «Волинських Новин».
 
24 вересня цього року Верховна Рада прийняла закон, який робить жорсткішими відносини у сфері безпеки дорожнього руху. Адже ситуація на дорогах України щороку погіршується. Лише 2008-го в області вже зареєстровано 745 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 114 людей і 870 травмовано. Найбільш суворим покаранням, згідно з новим законодавством, буде штраф за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння: від двох із половиною тисяч гривень до трьох із половиною тисяч. Або ж громадські роботи від 40 до 50 годин.
 
А злісні порушники мають шанс потрапити за грати на сім-десять діб. Якщо ж водія затримали не вперше, то його можуть позбавити водійських прав на тривалий термін. Вид покарання встановлюватиме винятково суд. А саме втілення в життя покарань покладене на Державний департамент України з питань виконання покарань.
 
Суттєво зросли штрафи і за забруднення навколишнього середовища транспортом. Наприклад, для посадових осіб мінімальне стягнення становитиме тисячу триста шістдесят гривень. Також у десятки разів підвищились штрафи у сфері пасажирських перевезень, за перевищення швидкості, проїзд на заборонений сигнал світлофора, відсутність страхового полісу.
 Волинські водії скаржаться, що у зв’язку із підвищенням розмірів штрафів буде дорожче і «відкупитися» від співробітників ДАІ. У Державтоінспекції, у свою чергу, стверджують, що посилять контроль за роботою інспекторів на дорогах. Закон вступить у дію з 17 листопада. Хоча правоохоронці кажуть, що нововведення втілюватимуть у життя поступово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2008 13:05
прикольний сюжет.все дуже натурально.дякую ))
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2008 14:37
І про пішоходів не забули :)
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2008 18:55
правильно! так і треба! чим більші будуть штрафи - тим більше треба буде давати на лапу і тим меньше будуть порушувати.
Vic Показати IP 6 Листопада 2008 12:49
А что за песни вовремя съемок?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus