USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Посміхнися, мамо»: на Волині організували акцію для матерів героїв

12 Травня 2021 18:36
Акція «Посміхнися, мамо» – проєкт, що його започаткували активісти, аби вшанувати та зробити приємність жінкам, які втратили синів у війні на сході України.

Сьогодні 17 матерів героїв, які зголосилися на участь у проєкті, мали нагоду обрати для себе сукні від волинської компанії «Едельвіка», які їм подарують організатори.

Окрім того, кожній із них майстрині-волонтери зроблять зачіски, манікюр, макіяж, подарують різноманітні косметичні засоби.
Одне слово, організатори докладуть усіх зусиль, аби кожна з учасниць мала можливість відчути себе чарівною жінкою.
А в неділю мам героїв радо вітатиме ресторація «Вулик» на Рівненщині. Окрім фуршету, на них чекатимуть гарна фотозона та розважальна програма від шоумена Сергія Скулинця, яку він також погодився провести на волонтерських засадах.

До організації акції-челенджу долучилися Центр реабілітації учасників бойових дій, виділивши кошти на придбання суконь, депутати Луцької районної ради, учасниці Жіночого руху «ЗА Майбутнє», народний депутат Вячеслав Рубльов, Волинська обласна рада.
Ініціаторка акції – депутатка Луцької райради Василина Сидорчук (Вітовщик), яка працює фізичним терапевтом у Центрі реабілітації учасників бойових дій.

«Мені часто доводиться спілкуватися з учасниками бойових дій, з їхніми дружинами, дітьми, мамами, – розповідає вона. – Війна у нас триває вже понад шість років. І з кожним роком ми починаємо потроху про це забувати. Так, кожен може поспівчувати, але найбільше з цим горем залишаються мами, які втратили на війні дітей. Коли до мене на реабілітацію прийшла одна мама, я відчула, що вона має таку потребу. Жінка була у великій депресії. Вона не хотіла фарбуватися, робити зачіску. І я подумала, що має бути такий проєкт. І не лише в межах Луцька чи Луцького району. Він має набути масштабного обсягу».
З її слів, такий проєкт – перший в Україні. Організатори мріють, щоб він став таким собі челенджем, який підхопили б інші області.

«Коли я звернулася у спілку «Надія», що опікується членами родин загиблих учасників бойових дій, мені надали список із 17 мам, – провадить Василина. – Зателефонувавши до кожної, я почула багато слів подяки за те, що їх не забули».
Звісно, рану від втрати найрідніших годі загоїти. Але організатори акції «Посміхнися, мамо» дуже хочуть подарувати дещицю тепла матерям героїв, аби їхні згорьовані серця бодай трохи відтанули, аби вони усміхалися та відчули себе потрібними.
А ще вірять, що їхній проєкт матиме продовження у всеукраїнському масштабі.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 12 Травня 2021 22:39
Що, у нас всього 17 мам загиблих?
Оксана до лучанка Показати IP 13 Травня 2021 07:45
Прочитайте уважно статтю. Зголосилось , тобто погодились взяти участь, 17 мам.
лучанка до Оксана Показати IP 13 Травня 2021 17:00
Іншим мамам ніхто не дзвонив і ніхто їх не запрошував.
Микола Показати IP 13 Травня 2021 01:29
Якщо рахувати що в Україні це вперше- то респект!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus