USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Постійна комісія Волиньради «самоусунулась» від вирішення проблеми ветеранів УПА

16 Липня 2009 15:43
На Волині залишаються невирішеними низка проблем, пов\'язаних з оздоровленням ветеранів ОУН і УПА. Шляхи їх вирішення під час засідання шукала постійна комісія Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, ветеранів-пенсіонерів, трудових ресурсів, - інформує 16 липня репортер «Волинських Новин».
 
До Волинської обласної ради надійшло звернення від Львівської обласної організації Спілки політичних в’язнів України. У ньому просять щонайменше втричі збільшити фінансування витрат на оздоровлення ветеранів ОУН і УПА у лікувально-реабілітаційному центрі «Говерла», що у Моршині Львівської області. Як причина вказується те, що на харчування одного ветерана ОУН і УПА там витрачають всього-навсього 10 гривень за добу.
 
Заступник голови профільної депутатської комісії, директор санаторію «Лісова пісня» Віктор Карпук визнав, що за такі кошти важко прокормити людину. Натомість заступник начальника головного фінансового управління Волинської ОДА Володимир Селедець та заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Іван Грицюк запротестували, мовляв, у лікарнях виділяються ще менші гроші на харчування.
 
Голова Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Василь Кушнір розповів, що «харчування у «Говерлі» справді слабеньке». За словами пана Кушніра, більшість тих, хто там лікується, мусять додатково купувати харчі за власний кошт. Крім того, Василь Кушнір попросив, щоб волинським ветеранам ОУН і УПА виділяли по 5 путівок на місяць для оздоровлення у місцевих санаторіях - «Пролісок», «Лісова пісня». Депутат облради Федір Савонік зазначив, що це багато.
 
Пан Кушнір розповів, що Волинь – єдиний регіон Західної України, де путівки у лікувально-реабілітаційний центр «Говерла» виділяють через органи соцзахисту, а не через Братство вояків ОУН-УПА. Це створює додаткові проблеми. Крім того, на думку Василя Кушніра, варто розширити перелік категорій громадян області, яким дозволяється оздоровлюватися у «Говерлі».
 
Начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Кец не проти, щоб Братство вояків розпоряджалося путівками для своїх членів, проте вся звітність і відповідальність за це лежатиме на організації.
 
Зрештою, після довгих дискусій, постійна комісія ні позитивного, ні негативного рішення не прийняла. Натомість депутати рекомендували своїм колегам із бюджетної комісії Волиньради розглянути питання, пов’язане з оздоровленням ветеранів ОУН-УПА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 16 Липня 2009 16:27
ФЕДІР САВОНІК - запам'ятаймо цього героя, котрий вважає що 5-ть путівок на оздоровлення для людей що лишились у рядах борців за волю України це забагато. І фракцію його теж запам'ятаймо бо вона з 3-х букв і перша Б. Ніхто не забутий, ніщо не забуте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus