USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.90 40.05
  • PLN 9.90 10.08

Поступають і ургентні, і планово: у Волинській обласній лікарні пролікували 200 переселенців

19 Травня 2022 20:31
Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в обласній клінічній лікарні приймають переселенців. Кваліфіковану медичну допомогу вже отримали майже двісті людей з інших регіонів.

Про це розповів Суспільному медичний директор закладу Микола Галей.

Нині в лікарні перебувають три десятки внутрішньо переміщених людей, які лікуються в різних відділеннях медзакладу.

«Переселенці поступають як ургентні, так і планово. Як і по електронних направленнях сімейних лікарів, бо деякі вже встигли зареєструватися, так і без. Надається допомога у повному обсязі», – говорить Микола Галей.
Анні Вегері з Донеччини в обласній клінічній лікарні зробили операцію з видалення грижі. Жінка каже: як відчула, що їй стає зле – одразу звернулася за допомогою до медиків.

«Мене одразу поклали у лікарню. 16 травня прооперували безплатно. Я навіть не очікувала цього», – говорить переселенка.
Вона разом із чоловіком вже вдруге втікала від війни. Спочатку родина жила в Горлівці, а 2015-го переїхали у село Яцьківка на Донеччині, розповідає переселенка.

Після того, як в ста метрах від їхнього приватного будинку відбулось перше бомбардування, родина зібрала речі та виїхала, каже Анна Вегера, спочатку до Слов’янська, потім у Дніпро, а потім вирішили поїхати на батьківщину чоловіка – Волинь.

З собою подружжя взяло семирічного пса Барона.
Чоловік Анни Анатолій каже, що на Волині йому завжди добре, бо тут багато родичів. Говорить: не може звикнути жити у багатоквартирному будинку, бо на Донеччині мали приватний, в лісі. Додає: якби війна закінчилася, вони б повернулися додому, а зараз основне – завершити лікування дружини.

За словами лікаря Миколи Галея, Анна Вегера перебуватиме у лікарні ще тиждень.

Як ми писали, волинські онкологи надали медичну допомогу 180 вимушено переселеним українцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus