USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З початку війни Волинська обласна лікарня прийняла 18 вантажівок й десяток мікроавтобусів з ліками та обладнанням

4 Травня 2022 23:16
Як працюють в умовах воєнного стану медичні заклади обласної комунальної власності, які виклики доводиться долати, чи достатня забезпеченість медикаментами та розхідними матеріалами, наскільки ефективно використовується іноземна медична гуманітарна допомога і ще низка організаційно-практичних питань – це постійний порядок денний взаємодії комунальних медустанов та їх засновника – обласної ради.

Про це повідомляють у пресслужбі Волинської обласної ради.

Найбільша в області мультифункціональна клініка, Волинська обласна клінічна лікарня, окрім виконання своїх основних функцій, нині слугує медичним гуманітарним хабом. За два місяці війни тут прийняли і розсортували 18 двадцятитонних вантажівок та з десяток мікроавтобусів з ліками та обладнанням з Франції, Бельгії, Німеччини, Польщі, Словаччини, США. Переважну більшість допомоги спрямували за потребами в інші медичні заклади та регіони.

«За рахунок допомоги наших партнерів ми також поповнили запаси медикаментів, антисептиків, розхідних матеріалів. Це було дуже актуально в перший місяць війни, поки не налагодилася логістика державного постачання. Як гуманітарну підтримку отримали надпотужний генератор резервного живлення, функціональні медичні ліжка, хірургічний інструментарій, сучасний наркозно-дихальний апарат. Наприкінці минулого тижня доставили пересувне рентгенустаткування, яке дозволяє робити знімки в режимі реального часу. Обладнання вже активно використовуємо під час оперативних втручань», – розповідає керівник лікарні Олександр Дудар.
Голова обласної ради Григорій Недопад цікавився роботою нового відділення гемодіалізу. Його вже обладнано майже на 100%, запевнив керівник медустанови. Відділення нещодавно доукомплектували ще п'ятьма апаратами, що дозволяє проводити до 200 сеансів гемодіалізу на місяць. Цю життєво необхідну процедуру тут проходять і вимушені переселенці.
Збільшення потужності відділення тим більше актуальне, що в клініці почали практикувати трансплантологію, уже провели дві успішні операції з пересадки нирок, готують ще п’ятеро пацієнтів.

Читати ще: «Наступною після трансплантації нирки у Волинській обласній лікарні мала б стати трансплантація серця», – Михайло Загрійчук

Олександр Дудар зазначив, що до трансплантології лікарня готувалася давно, а розпочали спільно з київськими колегами. Команду столичних трансплантологів у волинській лікарні працевлаштували на час евакуації, і місцеві фахівці мають змогу отримати практичне стажування.
Голова обласної ради високо оцінив зусилля адміністрації і колективу медустанови в організації надання різнопрофільної медичної допомоги.

«В умовах війни довелося долати чимало викликів, в тому числі і відтік кадрів через вимушену евакуацію персоналу з малими дітьми та мобілізацію. Але керівник працює ефективно, колектив мотивований, заклад в надзвичайних умовах функціонує бездоганно і навіть знаходить можливості для розвитку – з’явилися нові відділення, устаткування, запроваджуються нові сертифіковані спеціальності», – підсумував візит Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus