USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Посвята з молитвою: у Луцькому НТУ – понад п’ять тисяч нових студентів. Фоторепортаж

2 Вересня 2023 13:39
Луцький національний технічний університет прийняв до своїх лав понад п’ять тисяч нових студентів. Торік «політех» встановив рекорд, прийнявши понад дві тисячі бакалаврів, а цього навчального року оновив його – нині на першому курсі в ЛНТУ навчатиметься понад три тисячі студентів.

Традиційно посвята у студенти Луцького національного технічного університету відбулася на Театральному майдані обласного ценру Волині. Вітали новоспечених студентів керівництво університету, їхні викладачі, батьки та духовенство.
Впродовж дійства для студентів виступали оркестр прикордонного загону, співаки, також влаштували конкурс, на якому вони могли виграти подарунок від університету. Звичайно ж, дійство не обійшлося без подяки воїнам, які нині боронять нашу землю від російської агресії, адже завдяки ним студенти мають змогу вчитися.
У вітальному слові ректор ЛНТУ Ірина Вахович наголосила, що Україна другий рік захищається від повномасштабного вторгнення росії. Однак першокурсники вселяють надію на перемогу, адже вони обрали український університет, а не поїхали за кордон.

«Ми вдячні, що ви хочете навчатися та розвиватися в Україні, і ми вас не підведемо. Ви багато вчитиметеся, щоб стати найкращими фахівцями у своїх галузях. Ваш життєвий шлях залежить від вас. Скільки зусиль ви докладете, як ви віритимете – так світ вам буде віддавати. Кожного дня я хочу бачити кожного з вас на парах», – звернулася Ірина Вахович до студентів.
Також привітав першокурсників митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який відзначив, що початок навчального року – найщасливіша для них пора.

«У час, коли Україна проходить випробування війною, я хочу подякувати студентам та батькам за віру в українську освіту. Ви вірите в найкращий університет Волині. Дякую, що ви вірите в Україну, бажаєте тут навчатися та працювати. Бажаю вам знайти самих себе, ви найкращі», – сказав владика та спільно зі священнослужителями помолився за студентів.
А завершилося дійство виконанням гімну Луцького національного технічного університету та запалюванням блакитних і жовтих димів, що символізують кольори українського прапора.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 2 Вересня 2023 13:58
Бідні, бідні "студенти" та їхні батьки. Вони ще знають у що вляпались. На вітер викинути роки життя
Ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Вересня 2023 14:04
На теренах Волині два потужні заклади вищої освіти. ВНУ та ЛНТУ. Реально круті. Всі інші - профтехучилища
Адепт освітянський до Ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Вересня 2023 14:57
Мкдінститут, ЛІРОЛ і АРТІП курять на узбіччі.
До ще до Ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Вересня 2023 15:40
"...реально круті" - від слова "круті" чи від слова "реально"? Бо крутими бувають варені яйця, від слова "варені", а стосовно "реальності", то пацієнти Липин також визнають побачене реальним.
Ще не зовсім свідоми до До ще Показати IP 2 Вересня 2023 17:55
Певно пацієнт закінчував бурсу під назвою "академія рекреаційних наук та права "
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2023 16:15
Гарно і в межах розумного... без лишнього пафосу та патріотично. Успіху першокурсникам в навчанні, та ПЕРЕМОГИ !
Реалії буття Показати IP 2 Вересня 2023 16:24
Майбутні викладачі побутової хімії в Бедронках, марчендайзери і офіціанти з дипломами про вищу технічну освіту !
Ще не зовсім свідоми до Реалії буття Показати IP 2 Вересня 2023 19:11
Неправда ваша. Молодь вибрала Україну. Вірю, що наша Держава відбудеться. Хоча би заради пацанів, які на фронті. Вони повернуться після перемоги додому.Корупціонерів та хабарників на місці розтріляють. Знаю.
Пан Микола Показати IP 2 Вересня 2023 22:33
Коли скасують відстрочку від мобілізації для здобувачів другої вищої освіті, у цьому ВНЗ залишиться максимум 500 першокурсників.
До Ще не зовсім свід Показати IP 3 Вересня 2023 08:23
Хотілося дійсно, щоби так сталося, як ти кажеш ! Корупціонерів і хабарників на місці розстріляють ! Тільки ж хто тоді буде в університеті викладати ?
Їван з Гнідави Показати IP 3 Вересня 2023 10:36
Всьо ! Тоді політех стане інститутом благородних дівуль ! Бо, як каже "Ще не зовсім свідомий", усіх корупціонерів і хабарників розстріляють ! Оскільки мужикам - хана, то логічно, шо зостануться одні професори-жінки !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus