USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Потрібно готуватися не лише в останній рік», – учениці з Луцька, які здали ЗНО на 200 балів

6 Липня 2021 17:53
Цього року рекордна кількість волинян одержала 200 балів із зовнішнього незалежного оцінювання. Таких щасливчиків в області – 18. У цілому найвищих результатів нараховується 19, по одному випускнику вдалося отримати 200 балів із двох предметів, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Серед майбутніх абітурієнтів, які набрали по 200 балів на ЗНО, – три учениці луцької гімназії №14 імені Василя Сухомлинського.

Тетяна Приймаченко, яка закінчила школу з відзнакою, склала зовнішнє незалежне оцінювання з хімії на 195 балів, з української мови – на 197 балів, а з математики – на 200 балів. Дівчина не ходила на додаткові заняття з репетиторами. У майбутньому хоче стати стоматологом.

«Я навчалася в математичному класі, а це 10 годин математики в тиждень; вони і дали про себе знати. А ЗНО по рівню не таке складне, як ми робили раніше у класі, – зізнається Тетяна. – Головне – мати мету. Мене дуже підтримували вчителі, вони вірили в мене».

Марія Зарадюк, яка теж навчалася в 14-й гімназії, отримала на ЗНО 200 балів із біології.

«Для того, щоб скласти ЗНО на 200 балів, потрібно готуватися не тільки в останній рік, а як я – протягом як мінімум чотирьох років», – сказала вона і додала, що результат передусім залежить від власних зусиль.
Загалом на Волині цього року ЗНО складали понад 9 тис. школярів.

Завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень ВІППО Алла Корнейко відзначила, що максимальні бали з ЗНО набрали вихованці не тільки луцьких шкіл і гімназій, а й закладів із невеликих населених пунктів області.

«Маємо одну учасницю, випускницю Волинського наукового ліцею-інтернату, яка здобула 400 балів, тобто дві 200-бальні оцінки. Маємо аж п’ять 200-бальних результатів із англійської мови, по три 200-бальних результати з математики і з біології, по два – з історії, української мови, географії і по одному – з фізики та хімії», – перерахувала вона.

Як запевнила, результат залежить від того, як учні засвоїли навчальну програму, наскільки добре вони слухали настанови вчителів, скільки зусиль і наполегливості доклали.

Однак поки результати не остаточні, адже з 5 липня розглядаються апеляції. Так, торік за підсумками апеляції ще один випускник отримав заслужених 200 балів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 13 Січня 2022 18:19
Абсолютно згодна, що потрібно готуватись заздалегідь. Я почала підготовку до ЗНО з початку 10 класу. І зараз в 11 продовжую активно готуватися, щоб отримати високі бали і вступити на бюджет. Добре що зараз багато ресурсів в інтернеті, які допомагають у підготовці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus