USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Потужні зливи накрили Японію: паводки, зсуви та щонайменше 30 жертв. Відео

5 Липня 2020 10:08
На південному заході Японії вирує негода: там вже кілька днів поспіль йдуть сильні зливи. Через них рівень води у річках піднявся та затопив великі території навколо. Окрім того, сталося кілька зсувів грунту.

Кількість жертв стихійного лиха вже перевищила 30 осіб, ще 13 вважають зниклими безвісти, інформує 24 канал.

Такої зливи в країні не було 10 років

Найбільший удар припав на префектуру Кумамото, де стався розлив відразу декількох річок. Це викликало затоплення великих територій, передає NHK.

У цій же префектурі виявився затопленим будинок престарілих. На місце прибули рятувальники, які змогли витягти тіла 14 осіб. Пізніше з будинку престарілих вдалося врятувати близько 50 осіб – літніх людей і працівників установи.

Синоптики зазначають: такого сильного дощу в країні не бачили протягом 10 років. У префектурі Кумамото річка розмила міст та знесла декілька житлових будинків. Зв'язок з їхніми мешканцями втрачено.

«Я побачила, як великі дерева і частини будинків просто змиває, і чула, як вони вдаряються об щось. У повітрі дуже чутно запах газу та каналізації», – розповіла жителька міста Ашікіта Харука Ямада.

Влада проводить евакуацію з постраждалих регіонів

Японська влада ухвалила рішення евакуювати з постраждалих регіонів близько 200 тисяч людей. Найбільше занепокоєння викликає стан невеликих населених пунктів, що розташовані у низинах. Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе уже направив в постраждалі райони 10 тисяч рятувальників.
У деяких районах цих префектур продовжує діяти максимальний п’ятий рівень небезпеки.

Дивіться відео повені у Японії:
Що відомо про жертв

Смерть принаймні 16 осіб була вже раніше офіційно підтверджена медиками, ще 17 осіб перебувають у так званому стані зупинки серця і легенів – так в Японії називають клінічну смерть, діагностувати яку мають право тільки медичні працівники, але не працюючі на місці рятувальники. Ще 13 осіб вважаються зниклими безвісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus