USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Повідомляв дані про військові об'єкти: російський пілот Кузьмінов ще до операції з Мі-8 допомагав Україні

8 Вересня 2023 11:09
Російський пілот, капітан і командир гелікоптера Мі-8 Максим Кузьмінов доносив для Головного управління розвідки цінні дані про військові об'єкти. Інформацію він надавав Україні ще до проведення історичної спецоперації.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Radio NV, передає Главком.

Зазначається, що російський пілот передавав українській стороні дані про об'єкти військової інфраструктури, зокрема про аеродроми. Завдяки цим даним українська сторона згодом атакувала ці об'єкти.

«Можу підтвердити, що інформація, передана пілотом ще до того, як він потрапив на територію України, вже була надзвичайно важливою як для захисту українського неба, так і для враження цілей на території держави-агресора», – повідомив Юсов.

Читати ще: Пілот здався у полон разом з Mі-8: з’явилися кадри викрадення гелікоптера РФ

Нагадаємо, 23 серпня стало відомо, що нещодавно гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Пілот і його сімʼя перебувають в Україні, родину завчасно вивезли з РФ. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам.

Кузьмінов озвучив нові подробиці спецоперації на пресконференції 5 вересня, зокрема що первинна інформація про можливість здатися з гелікоптером надійшла від співробітників поліції, потім в операцію включилося ГУР.

Також зазначається, що пілот переміщеного російського вертольота Мі-8 отримає винагороду – 500 тисяч доларів у гривневому еквіваленті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 8 Вересня 2023 12:36
Ага.еще он голосовал за Ельцина и планировал убийство Путина. Хватит уже подвигов. он и так протянет недолго...
CHALLENGER 2.5 Показати IP 8 Вересня 2023 14:09
Зрадник вiн i е зрадник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus