USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Повідомили, коли відновлять подачу гарячої води від луцької котельні на Боженка

26 Травня 2021 22:17
З 25 травня мешканці мікрорайону Луцького підшипникового заводу – без гарячої води.

Як розповів Суспільному речник КП «Луцьктепло» Антон Безносиков, зупинка подачі гарячої води відбулася через ремонт теплових мереж в міжопалювальний період на котельні, що на вулиці Боженка, 32.

Ця котельня – одна з двох в місті, які останні два тижні подавали гарячу воду споживачам, решта, а це понад 40, половина з них сезонні, були опломбовані.

Котельня на вулиці Боженка, 32 – газова і водночас на альтернативному паливі. З котельні отримували гарячу воду понад п’ять тисяч лучан, які живуть у мікрорайоні ЛПЗ та на частині вулиці Львівська. Нині працівники ремонтують теплові мережі.
«Витоки виявили по гарячому водопостачанню. Деякі засувки на районі потрібно замінити, які не тримають. Робимо чистку котла димогарних труб від накипу. Робимо очистку транспортерів, паливоподачі, фільтри. Це досить значні роботи», – розповідає начальник котельні Олександр Хижун. З його слів, від літнього ремонту залежить увесь майбутній опалювальний сезон.

Речник ДКП «Луцьтепло» Антон Безносиков розповів: зупинка котельні, що у Луцьку на вулиці Боженка, 32 запланована до 14 червня. Якщо ремонтні роботи завершаться швидше, послугу відновлять раніше.

Нагадаємо, з 20 травня цього року 39 тисяч лучан залишилося без гарячої води, бо «Луцьктеплу» пропонували купувати природний газ по передоплаті. Грошей на це підприємство немає. 26 травня на сесії міський голова Луцька Ігор Поліщук сказав, що з приводу відновлення послуги є попередні домовленості про продаж газу за фіксованою ціною – 7400 гривень за тисячу кубометрів, скасування передоплати та визначення подобового обсягу газу. Це дозволить відновити постачання гарячої води лучанам. Коли саме буде вода – міський голова не озвучив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 26 Травня 2021 22:45
В 2021 році люди досі вимушені гріти воду в каструлях. Так нічого і не змінилось за останні 30 років в місті Луцьку.
Хммм до Лучанин Показати IP 26 Травня 2021 23:43
в каструлях? справді? той хто хотів вже давно поставив собі бойлер чи проточний водонагрівач і не ниє...
Alex до Лучанин Показати IP 27 Травня 2021 07:38
Ще є можливість встановити бойлер, це взамін каструлі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus