USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Повідомили причини авіакатастрофи, у якій загинув ексміністр Кутовий

29 Жовтня 2019 18:19
Вертоліт з колишнім міністром аграрної політики Тарасом Кутовим впав і розбився 21 жовтня. Попередніми причинами авіакатастрофи можуть бути погані погодні умови і відсутність достатнього досвіду з управління вертольотом.

Директор Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України Олег Бабенко розповів, що наразі працює спеціальна комісія, яка розслідує причини авіакатастрофи, пише УНІАН.

«Розслідування буде складним. Там все згоріло. Чорні ящики на цьому типі вертольотів не встановлюються», – пояснив Бабенко.

Експерт стверджує, що вже точно зрозуміло, що Кутовий розбився на вертольоті через погані погодні умови і відсутність достатнього досвіду з управління повітряним судном.

Він зазначив, що пілот через сильний туман втратив просторове положення вертольота й вже нічого не міг із цим зробити, як результат – врізався в землю. За інформацією Бабенка, Кутовий мав всього 50 годин нальоту. Це означає, що в пілота не було достатнього досвіду.

«Закони змінюються. Раніше він мав би літати з інструктором не менше 150 годин. А тут ясно, що пілот не був підготовлений до польоту в таких метеоумовах. Він вилетів у нормальну погоду, але потрапив у туман і летів, а міг би повернутись або приземлитись і чекати погоди. Він переоцінив свої можливості»,– сказав Бабенко.

Тарас Кутовий трагічно загинув 21 жовтня в авіакатастрофі. Він летів з Києва на Полтавщину вертольотом Robinson r44, пілотом якого був сам.

Близько 16 години гелікоптер впав біля приватного будинку поблизу села Тарасенково у Полтавській області. Колишній міністр загинув на місці, а його тіло сильно обгоріло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А шарий казав Показати IP 29 Жовтня 2019 20:38
Он слишком много знал!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus