USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Повітря у Києві очистилося майже до норми

20 Квітня 2020 14:44
Якість атмосферного повітря в Києві, Київській та Житомирській областях покращилася, концентрація пилу та залишків горіння близька до норми.

Про це повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко під час онлайн-брифінгу в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

«Станом на 20 квітня завдяки зусиллям наших пожежників і деяким змінам синоптичної ситуації – зміні напрямку вітру та короткочасним дощам – якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, де спостерігалися найбільші осередки пожежі, а також у Києві значно покращилася», -сказав Прокопенко.

«Якість атмосферного повітря в Києві на сьогодні близька до звичайної для цього періоду весни. Завислі речовини – пил і залишки горіння – близькі або дещо вищі за гранично допустимі концентрації. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду вуглецю та формальдегіду близький до гранично допустимої концентрації і навіть нижчий», - зазначив він та наголосив, що таке явище, як задимленість, у понеділок уже не спостерігається.

Разом з тим, за даними світового рейтингу за індексом якості повітря QIAir, Київ опинився на 88 місці з індексом 22, що характеризується як «хороший» рівень.

Нагадаємо, ще о 23:30 суботи українська столиця займала 1 місце за рівнем забруднення повітря з індексом 255. Ситуація характеризувалася як «дуже шкідлива для здоров’я».

А ввечері 16 квітня індекс забруднення повітря Києва складав 380 одиниць – позначка «небезпечно».

Вдень 19 квітня Київ уже опустився на 10 місце у світовому рейтингу забруднення повітря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Баба Ганя Показати IP 20 Квітня 2020 18:36
Брехня!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus