USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Повторне зараження Covid збільшує ризик серйозних проблем зі здоров'ям

14 Листопада 2022 06:43
Люди, які перехворіли на Covid більше одного разу, вдвічі-втричі частіше мають низку серйозних проблем зі здоров’ям, ніж ті, у кого він був лише один раз.

Про це йдеться в першому великому дослідженні з цього питання, опублікованому 10 листопада, передає УНН з посиланням на AFP.

Внаслідок того, що пандемія вирує і вірус мутує в нові штами, кількість випадків зараження різко зросла, але довгострокові наслідки повторного зараження для здоров’я були невідомі.

Американські дослідники заявили, що їхнє нове дослідження, опубліковане в журналі Nature Medicine, було першим, в якому розглядалося, як повторне зараження збільшує ризик проблем зі здоров’ям у гострих випадках та при тривалому Covid.

Дослідники проаналізували анонімні медичні записи 5,8 мільйона людей у національній базі даних охорони здоров’я Міністерства у справах ветеранів США.

Понад 443 000 людей здали позитивний результат на Covid хоча б один раз у період з 1 березня 2020 року до квітня цього року.

Майже 41 000 людей з цієї групи хворіли на Covid більше одного разу. Понад 93 відсотки мали загалом два випадки зараження, шість відсотків – три і майже один відсоток – чотири.

Інші 5,3 мільйони ніколи не заражалися Covid.

«Коли дослідники порівняли стан здоров’я різних груп, вони виявили, що у людей, які повторно заразилися, підвищений ризик несприятливих проблем зі здоров’ям», – каже Зіяд Аль-Алі, епідеміолог з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі та керівник дослідження.

Дослідження показало, що люди з повторними інфекціями вдвічі частіше вмирають передчасно і втричі частіше госпіталізуються з хворобою, ніж ті, хто не був інфікований.

Проблеми з серцем і легень більш ніж утричі частіше зустрічалися у повторно інфікованих людей.

У дослідженні говориться, що повторне зараження також сприяє захворюванням головного мозку, захворюванням нирок та діабету.

І ризик таких проблем може збільшуватись з кожною інфекцією, припускають дослідники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus