USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Масштабні пожежі в Австралії: вигорів понад мільярд гектарів лісу

12 Листопада 2019 23:18
В Австралії вирують масштабні лісові пожежі, які простяглися на тисячу кілометрів. В охоплених вогнем австралійських штатах Новий Південний Уельс і Квісленд прогнозують «катастрофічні» погодні умови.

Як повідомляє Reuters, жертвами вогню стали як мінімум три людини. Станом на 12 листопада вигоріло близько 1 млн гектарів лісів, знищено більше 150 будівель, пише Обозреватель.

Крім того, в пожежах загинули близько 350 з 600 коал, що мешкали в національному заповіднику поблизу міста Порт-Маккуорі. Десятки тварин отримали серйозні опіки, їм намагаються допомогти ветеринари і медики.
Пожежні визнають, що не встигають справлятися з вогнем, що швидко поширюється, і вже оголосили двом мільйонам жителів про необхідність підготуватися до евакуації.

«На жаль, ми знаходимося на незвіданій території – ми ніколи не бачили одночасно стільки пожеж рівня надзвичайної ситуації», – заявив раніше представник пожежної служби Шейн Фіцсіммонс.

Пожежна служба штату Новий Південний Уельс закликала населення подбати про свою безпеку самостійно, оскільки в разі погіршення ситуації рятувальники можуть не встигнути організовано евакуювати всіх, хто знаходиться в зоні ризику.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus