USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Пожежні готують хліборобів до безпечних жнив. Фото

1 Липня 2010 17:25
Рятувальники обласного МНС влаштовують масові перевірки аграрних підприємств на дотримання правил пожежної безпеки – саме завдяки такій профілактиці торік на полях і в засіках області не спалахнуло жодної пожежі під час жнив.

Про це інформує прес-служба обласного управління МНС.

Передусім пожежні перевіряють зернотоки та хлібоприймальні пункти. Вимагають від хліборобів, щоб приміщення для зберігання майбутнього врожаю та техніка на полях були оснащені первинними засобами пожежогасіння.

Інспектори держпожнагляду області ретельно перевіряють місця зберігання насіннєвого фонду, реалбази, комбікормові заводи та хлібоприймальні пункти. А також інспектують склади мінеральних добрив та засобів захисту рослин, пально-мастильних матеріалів.

Акцентують увагу на інструктажі з особами, задіяними на збиранні врожаю.

«У період жнив вимагатимемо ретельного дотримання правил безпеки від керівників господарства і одноосібників-селянина, який працюватиме на полі», – наголосив заступник начальника Головного управління МНС у Волинській області Микола Кревський.

«Результати перевірок демонструють не завжди позитивні результати. На окремих хлібоприймальних підприємствах, яких в області налічується 11, не проведено обробка вогнетривким розчином дерев’яних конструкцій, відсутня або несправна автоматична пожежна сигналізація, сигнали від приймально-контрольних приладів не виведені на пульт спостереження пожежної охорони», - зазначає рятувальник.

Окрім того, не всі приміщення підприємств, де перероблятиметься чи зберігатиметься зерно, забезпечені первинними засобами пожежогасіння, зокрема, вогнегасниками.

Вже традиційно ігнорують приписи органів держпожнагляду керівники КХП-1 Луцька та ковельської реалбази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus