USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через загибель бджіл на Волині пасічники готують позови до суду

29 Травня 2018 09:24
Пасічники, які втратили бджіл внаслідок оприскування полів отрутохімікатами поблизу сіл Літин та Новий Двір Турійського району, готують позов до суду. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє сайт для фермерів Куркуль.

Як відомо, 23 травня більш ніж у 10 селах Турійського району потруїлися бджоли у період обробки полів ріпаку. Навіть через п’ять днів після оприскування бджоли продовжували гинути. Постраждалий пасічник Тарас Кмін розмістив гнітюче відео, на якому бджоли продовжують виносити з вулика мертвих бджіл.

Представник агрофірми, яка проводила ці роботи, стверджує, що вини фірми немає, бо ядохімікати нешкідливі.

Голова Новодвірської сільської ради стверджує, що його не попередили про обробку ріпаку.

«До мене ніхто не звертався... Напевно думали, що наслідків таких не буде», — повідомив сільський голова.

Пасічники впевнені, що шкоди можна було б уникнути, якби обробку проводили вночі, коли бджоли у вуликах. Роботи з обприскування не припинили після дзвінків пасічників зі скаргами. Та й на другий день, у спеку, проводилась обробка ріпаку.

Роботи припинили лише в обід. На місце викликали поліцію та ветслужбу.

Представник ветслужби зазначив, що такого масового вимирання бджіл вони не зустрічали. З чим можуть бути пов’язані такі наслідки для бджіл, можна буде говорити після лабораторних досліджень.

Після того, як поліція заявила, що розслідує інцидент із загибеллю близько 400 сімей бджіл, голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко доручив визначити уповноважену особу серед поліцейських, яка б виїхала у села Турійського району та з'яcувала ситуацію.
Тим часом орендарі своєї вини не визнають, тож тепер усі чекають на результати експертизи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
співчуваю Показати IP 29 Травня 2018 10:03
Наші агромагнати в погоні за грошвою і людей подушать, не лише бджіл. Якби вдалося доказати вину, виграти судовий позов і вліпити відшкодування збитків на пару сотень тисяч гривень, то, може, задумалися б, шкуродери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus