USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прабабуся Мішель Обами у 15 років народила білого сина

10 Жовтня 2009 17:04


Генеалоги встановили, що в роду першої леді США були як чорношкірі, так і білі предки, а її прабабусю-рабиню купили за 475 доларів. Про це повідомляють «Волинські Новини».
У першої леді Сполучених Штатів Мішель Обами був білий предок. Це вдалося з\'ясувати генеалоги Меган Смоленяк при співпраці з газетою The New York Times.
Простежуючи родовід Мішель Обами, експерт знайшла дані про чорношкірої дівчинці-рабині Мелвін, яку після смерті її господаря в 1852 році доставили з Південної Кароліни на ферму його дочки і зятя, Крістіан і Генрі Шілдз в штаті Джорджія, – пише ТСН.
Завагітнівши у віці 15 років від невідомого білого чоловіка, вона в 1859 році народила хлопчика на ім\'я Долфус і дала йому прізвище своїх господарів, Шілдз. У майбутньому він став прапрадідом Мішель Обами, стверджує видання.
Подорослішавши, Долфус одружився на чорношкірій Еліс Еслі й до 1888 року вони перебралися в Бірмінгем.
Збереглися спогади про Долфуса у віці 30 років як про світлошкірого – деякі кажуть, що він виглядав як біла людина – тесляра, який ходив до церкви, умів читати і писати. За даними перепису населення, до 1900 року у нього був власний будинок. До 1911 року він відкрив власну теслярські справу і майстерню з заточування інструментів. Він помер в 1950 році у віці 91 року.
Крім того, видання відзначає, що за часів рабства прабабусю Мішель Обами оцінювали в 475 доларів. На думку історика Едварда Болла, перша леді США є втіленням американців. «Ми не ділимося на білих, чорних або латиноамериканців. Ми всі перемішані протягом багатьох поколінь», - сказав він.
Газета відзначає, що вперше стало достовірно відомо про те, що серед предків Мішель Обами були і чорні раби, і представники білої раси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus