USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Прапор ЄС пропонують вивішувати на Волині під час державних свят. ПЕРЕЛІК

14 Березня 2014 11:55
У Волиньраді пропонують запровадити практику використання прапору Європейського Союзу та Ради Європи під час державних свят та проведення урочистих заходів на території Волинської області.

Відповідне рішення прийняли депутати під час другого пленарного засідання позачергової 24 сесії облради сьогодні, 14 березня.

Згідно з рішенням рекомендується керівникам підприємств, установ та організацій області, органам місцевого самоврядування вивішувати прапор Європейського Союзу поряд з Державним Прапором у дні свят, визначених у додатку до цього рішення, та під час проведення міжнародних заходів.

Це питання викликало бурхливе обговорення у облраді. Зокрема, депутати сумнівалися, чи правомірно вивішувати символіку ЄС, якщо Україна ще не є членом ЄС.

Зокрема, такі думку висловив депутат Олександр Свирида. Він зауважив, що використання національної символіки України регламентується законодавством. Він припустив, що подібні речі є й у спільноти ЄС.

Натомість депутати відповіли, що відповідне рішення прийняла Сумська міська рада. І до них немає жодних претензій від європейської спільноти. Крім того, Україна є членом Ради Європи, прапор якої тотожний прапору ЄС. А після прийняття рішення про це повідомлять консульство Республіки Польща.

Крім того, зазначають депутати, це рішення носить характер рекомендації. Крім того, в рішення додали пункт про те, що на почесному місці має розміщуватися державний прапор України, а поруч з ним – прапор ЄС.

Список свят, на які пропонують вивішувати прапор ЄС поруч з Національним прапором України:

1. 22 січня – День Соборності та Свободи України

2. 1 та 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих

3. 9 травня – День Європи

4. третя субота травня – День Європи в Україні

5. 28 червня – День Конституції України

6. 16 липня – день проголошення державного суверенітету України

7. 23 серпня – День Державного Прапора України

8. 24 серпня – День Незалежності України

9. 26 вересня – Європейський день мов

10. 1 грудня – день проведення Всеукраїнського референдуму на підтримку Акту проголошення незалежності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 14 Березня 2014 11:58
Та займіться вже серйозними справами! Горе-депутати!
Вася Показати IP 14 Березня 2014 12:03
Ганьба цим депутатам. Політиканство та жування шмарклів!
Треба задуматись Показати IP 14 Березня 2014 12:12
Нема чим зайнятися! Працюйте вже! Не жеріть наши гроші задарма! На більше розуму не вистачає?
Лучани Показати IP 14 Березня 2014 12:37
А може для колекції ще прапор Гондурасу повісите? Буде якраз в тему, щоб люди бачили хто в тій ОДА зараз керує!!!!!!!!!!!!!!
Павло Показати IP 14 Березня 2014 13:15
Гузь це питання виніс у сесійну залу! На часі...
477 до Павло Показати IP 14 Березня 2014 18:53
На часі.....Україна за крок до війни, а депутати приймають рішення про прапор ЄС???? Слухайте, наші депутати - сліпці чи просто неадекватні??? Мабуть прапор ЄС врятує моїх дітей, коли розпочнеться війна!!!
Петро Показати IP 14 Березня 2014 13:52
До уваги анонімів та інших, читаючи ваші коментарі, мені здається, що у вас так само як і у Путіна істерія, на мою переконливу думку це питання актуальне і вчасне, адже дивлячись на трьохполосні кольори які майорять нині на Сході, а дехто з братчиків "братнього словянського народу" навіть вчора в Донецьку вигукував на коліна, це вже вершина тисячолітньої історії гноблення українського народу. СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!!!!!!!!
розум до Петро Показати IP 14 Березня 2014 14:30
Може ти "розумник" ще смугастий з зірочками запропонуєш вивішувати?:) В нас є державний прапор і прапор області! Що ще не зрозуміло? Голі, босі скоро будете, але з прапорами...
Лучанин до Петро Показати IP 14 Березня 2014 16:54
коментар було видалено
Анонім до Петро Показати IP 14 Березня 2014 18:59
Героям слава!!! Росіяни нас однозначно злякаються, коли побачать прапора ЄС, замість зброї прапор і все війна виграна!!! А на Сході люди взагалі тільки й мріють про цей прапор!!! от такі, як Ви шановний, ніколи не зрозумієте поняття НАЦІОНАЛЬНА ГІДНІСТЬ та УКРАЇНА ЄДИНА!!!
Треба задуматись Показати IP 14 Березня 2014 15:59
Знову людей не питають за Евросоюз
На часі Показати IP 15 Березня 2014 00:06
Горе-політики! Займіться нарешті насущними для області питаннями. Економіка, с/г, цінова політика, транспорт, дороги, дисципліна зрештою потребують насамперед уваги. Росіяни у Криму уже сьогодні задають питання, чому прапор Євросоюзу може вивішуватись, а прапор Росії - ні? У нас хочуть знову загострення як із законом про мови? Та працюйте нарешті!
На часі Показати IP 15 Березня 2014 00:08
На жаль, у нас уже війна. А ми цього не розуміємо. Війна буває різною...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus