USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прапора ЄС біля Луцької міськради не буде

13 Грудня 2013 18:51
Прокуратура міста Луцька оприлюднила офіційну позицію щодо законності вивішення прапора Євросоюзу на фасаді приміщення міської ради та встановлення табличок у вигляді прапорів Європейського Союзу на всіх в’їздах до міста, інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, вранці волинські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що працівники наглядового органу міста вимагали пояснень у посадовців Луцької міської ради.

Зокрема, згідно з інформацією джерел, пояснення напередодні давали директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький та керівник «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Кузьмич. Також була інформація, що прокурор міста Луцька Сергій Данілін особисто відбирав пояснення з цього питання в Луцького міського голови Миколи Романюка.

У прокуратурі міста Луцька інформацію про допит посадовців Луцької міської ради ні підтвердили, ні спростували. Посилаючись на зайнятість прокурора міста, офіційний коментар прокуратури підготували в прес-службі відомства.

Наводимо повний текст офіційного коментаря прокуратури міста Луцька: Прокурором міста Луцька вирішується питання про пред’явлення адміністративного позову до Луцької міської ради про визнання нечинними та скасування певних частин рішення «Про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом» Відповідно до пунктів 3, 4 вказаного рішення вирішено: підтримати ініціативу Луцького міського голови Романюка М.Я. щодо розміщення біля приміщення Луцької міської ради прапора Європейського Союзу, доручено департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради встановити таблички у вигляді прапорів Європейського Союзу на всіх в’їздах до міста Луцька. Згідно зі статтею 19 Конституції України та ст.24 Закону України «Про органи місцевого самоврядування» орган державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України. Держава встановлює порядок використання державних символів та належну систему їх правового захисту, за яких забезпечується повага та гідне ставлення до державних символів. У частині 1 статті 20 Конституції України визначено перелік державних символів України. Ними є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Крім того, Луцькою міською радою затверджено символіку міста Луцька. Однак, прапор Європейського союзу не є Державним Прапором України і не відноситься до символіки міста Луцька. Враховуючи вищезазначене Луцька міська рада не мала законних підстав приймати рішення зобов’язального характеру щодо розміщення будь-якої іншої символіки крім тієї, що визначена нормами національного законодавства та нормативними актами органів місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
прокуроре!!! Показати IP 13 Грудня 2013 19:12
Прапор Європи це ТРІУМФ,а не трагедія!
Андрій Показати IP 13 Грудня 2013 19:18
А як що до прапора біля ОДА?
Прапор Показати IP 13 Грудня 2013 19:34
Прокурори і судді це самі мілєйшиє маї друзя
По суті Показати IP 13 Грудня 2013 19:41
Бач як букву закону швидко "блюдуть". Якби ще так само "блюли" інтереси вкладників Західінкомбанку....... А по суті прапор ЄС біля міськради то є символ надії позбутися таких прокурорів....
Романюк Показати IP 13 Грудня 2013 20:51
Хоть хтось дивиться за законом
Корінний лучанин Показати IP 13 Грудня 2013 21:49
ЯКА ІРОНІЯ ДОЛІ? ЦЕ Ж ТРЕБА ТАК!? Ще десь весною депутати міськради Козюра та Вега пропонували порозвішувати прапори ЄЕС в Луцьку на підтримку курсу євроінтеграції України. Я ще тут на сайті написав що не треба бігти попереду паровоза коли ще Угода не підписана, бо був впевнений що влада не підведе бо так щиро КЛЯЛАСЬ народу що не повірити не можна було! А тепер бачу пішли конкретні репресії за ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ, ЗА ПРАПОРИ ЄЕС! Влада всім показує якою вона є насправді і кого представляє. ГРА ПІШЛА У ВІДКРИТУ- ХТО КОГО. ТУТ УЖЕ ДИКТАТУРОЮ ЗАСМЕРДІЛО!
Мешканець европейськ Показати IP 13 Грудня 2013 22:47
Сподіваюсь,що міська влада буде діяти в інтересах лучан, а не бюрократів.
Оля Показати IP 14 Грудня 2013 01:00
А вам що вже не подобається конституція України.Чи ви не громадяни України?Чи може ми вже є державою Єврозони і це прописано в нашій конституції?Ви чого тут рознилися?Хочете в Європу, ніхто вас не тримає.Без вас і вашої європи жили і жити будемо.
Чесний Показати IP 14 Грудня 2013 01:03
І скільки тобі платять за те, що ти в усіх темах таку дурницю пишеш під різними ніками? Невже думаєш цього непомітно?
коля Показати IP 14 Грудня 2013 09:36
олі від колі. дитинко, ти справді з великої глуші, чи тільки прикидаєшся, що з луцька? знаєш тіпа канстітуцію, а не знаєш, що європа - то не твоє село. хай навіть і з дідусем лєніном у центрі ( а в глуші він і справді досі стоїть!!!!!!!). дитина, видно, вийшла із села, а село навічно в ній залишилось. олечко, не показуй своїх умозаключень, а виглянь хоч разочок за кордон, у ту ж таки польщу хоча б, і ти все зрозумієш. хоча, про що я? такі не змінюються ні зовні, ні звивинами...
Корінний лучанин до коля Показати IP 14 Грудня 2013 16:22
Як не прикро , а таких Оль ще вистачає ! Ну затримались у розвитку , думаю, час виправить( але якщо ні, то всім відома приказка, хто горбатого виправить). Слава Україні!!!
Андрій Показати IP 14 Грудня 2013 11:25
Громада вирішила в такий спосіб підтримати ініціативи Президента України які регламентують поступ країни в Європу.Шановні прокуратори ,назвіть нормативний акт яким заборонено підтримувати ініціативи гаранта конституції.А на таких як Оля не можна обіжатися,це природа-є хомо сапієнс і є хомо еректус...
Петро Показати IP 14 Грудня 2013 14:57
Терміново заборонити Новорічну йолку!... На ній розміщені тлєтворні знаки Євросоюзу ,підло замасковані під ялинкові прикраси!!! Це сценарій ,написаний в ЦРУ ,а можливо навіть і НАТО...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus