USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Працівники фірм групи «Континіум» готують нову акцію протесту у Луцьку

5 Грудня 2015 08:00
До нардепа Степана Івахіва повторно звертаються працівники охоронної фірми, пов’язаної із групою компаній «Континіум», щодо погашення заборгованості з виплати зарплати.

Нову акцію протесту організовують працівники фірм «Ріккона» та «Баут», які вже півроку не можуть дочекатися обіцяної виплати заробітної плати.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини Михайло Талімончук, який виконував обов’язки старшого відділення на цих фірмах, у грудні 2014 року запустили проект з охорони нафтопродуктопроводу. Створили фірму «Ріккона», що мала стосунок до групи «Континіум».

Нафтопродуктопровід проходить через Житомирську, Рівненську, Львівську та Закарпатську області до Угорщини. Ним транспортують нафтопродукти з Росії транзитом. Технічні послуги на цьому нафтопродуктопроводі надає дочірнє підприємство «ПрикарпатЗахідтранс», що представляє російське Південно-Західне Відкрите Акціонерне Товариство Трубопровідного транспорту нафтопродуктів. Ця фірма підрядила фірму «Ріккона» на охорону, відбулися кадровий відбір та навчання працівників. Спочатку пообіцяли мінімальну оплату праці та компенсацію за рахунок премій, але згодом обіцяли підвищити заробітну плату.
Працівників наймали на роботу у грудні 2014 року і перші декілька місяців їм регулярно виплачували заробітну плату у вигляді премій. Надалі, попри те, що робітники продовжували їздити та виконувати роботу, їм виплачували лише мінімальну зарплату. Розрахунку з працівниками не здійснили досі (більшість із них звільнилися з роботи у квітні цього року). Назву фірми згодом змінювали, послуги надавали ті ж самі, а людям роздавали обіцянки. Тепер фірму доводять до банкрутства.

Робітники не отримували ані відрядних, ані коштів на проживання. Працювали волиняни на львівському та закарпатському напрямках (Дубриничі-Страшевичі), протяжність проводу на Закарпатті становить 160 кілометрів та приблизно стільки ж на Львівщині. Загальна кількість працівників становила до двохсот осіб.

На роботу приймали здебільшого волинян, щоб не відбувалося випадків зговору з місцевим населенням (дизельне паливо, що транспортують нафтопродуктопроводом, викликає інтерес у багатьох). Робота була не з найлегших, адже містила елементи ризику, наприклад, боротьбу проти кримінальних врізок.

Колишні працівники горезвісної фірми раніше сподівалися вирішити проблему, звернувшись до нардепа Ігоря Єремеєва, тепер шукають справедливості, звертаючись до нардепа Степана Івахіва. Зустрічі з керівництвом фірми наразі були безрезультатними, доводилося чути лише обіцянки.

Практично кожному з колишніх працівників фірма боргує від 4 до понад 20 тисяч гривень. Наразі робітники з’ясовують, чи сплачували фірми відповідні кошти у пенсійний фонд та інші податки, адже вже відомі випадки, коли у службі зайнятості відмовляли ставити на облік колишніх працівників фірм на підставі того, що необхідні податки не були сплачені навіть з мінімальної заробітної плати. Оскільки навіть у найбільших оптимістів терпець урвався, наразі планують чергову акцію протесту, що відбудеться у понеділок, 7 грудня.

Окрім цього, написали звернення до генерального директора компанії «WOG» Сергія Корецького та повторне звернення до народного депутата Степана Івахіва. У зверненнях йдеться про те, що керівництво фірм «Ріккона» та «Баут» протягом шести місяців обіцяє погасити існуючу заборгованість із виплати заробітної плати, але справа не зрушується з місця.
Нагадаємо, раніше працівники фірм вже організовували акцію протесту. Тоді керівництво їм пообіцяло скласти графік погашення боргів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Івае Показати IP 5 Грудня 2015 09:40
Чому не йдете в прокуратуру?
Анонім до Івае Показати IP 5 Грудня 2015 11:08
Бо ці хитрожопі самі погодилися на зарплату "по чорному",
Іван до Анонім Показати IP 5 Грудня 2015 15:37
Шкода, але так держава не будується. Якісь депутатушки маніпулюють людьми і напевно думають, що все заберуть із собою. Вони давно мають сидіти! Але в нас нема прокуратури і судів. Будем чекати.
z Показати IP 5 Грудня 2015 13:11
І отримували по сім тис.грн. паська звільнили
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2015 19:36
Справа не підконтрольна прокуратурі. Необхідно звертатися лише в суд, найнявши хорошого адвокада.
не говоріть чого не до Лучанин Показати IP 6 Грудня 2015 10:24
ЗП дійсно була в конвертах,на що погодились самі охоронці а мінімалку їм і так виплачували...булоб там по іншому вже Поліщук бігав би по органах з заявами і піарився б.Люди звертаються в прогуратуру а та в їх інтересах подає заяву на видачу судового наказу. прокурори статистуку роблять собі і людям не треба платити адвокату,але за умови що їм дійсно не виплачувалиб з/п згідно трудового договору а так це набір слів і урок для людей які захочуть в подальшому отрмувати з/п в конвертах
зраючий Показати IP 5 Грудня 2015 20:32
ці хлопята перебігли до палкіна а з континіума хочуть отримати зп.
Злодії Континіуму Показати IP 5 Грудня 2015 23:07
До уваги генпрокурора Шокіна і міністра МВС Авакова: "Ріккону" Єремеєв створив не стільки для охорони російського продуктопроводу, а для охорони крадіжок "Континіумом" солярки з цієї труби. Дозвіл на таку "охорону" труби за декілька десятків млн дав колишній зам. Авакова ЧЕБОТАРЬОВ - відомий в міліцейських колах злодій. А ще, якщо глибше копнути, то виявиться, що і Кремль з Путіним охороняють пси покійоного Єрємєєва - отаким "державником" був Єрємєєв...
олег Показати IP 6 Грудня 2015 17:55
Офіційно - неофіційно , але ж ми виконали роботу по охороні трубопроводу. Тепер розрахуйтесь із нами і ми більше нічого не вимагаємо. Директор Лазаренко в присутності кількасот чоловік називав суми зарплат і це всі підтвердять у суді. А інакше неофіційно переламаємо йому хребта і вже тоді він буде доказувати свою правду.
УЛЬТИМАТУМ ІВАХІВУ Показати IP 6 Грудня 2015 19:03
Короче, наш ультиматум до безполрадного Івахіва короткий: якщо не виплатить заборгованість - причому, проіндексовану і з процентами, то ми оприлюднимо всі крадіжки солярки з труби, які були зроблені за рік, всі обєми вкраденого, в які цистерни все зливалося, хто був за кермом - все зафіксовано на папері і на камери мобільників, а також оприлюднимо де зроблені незаконні врізки в трубу. Час пішов...
Оптиміст до УЛЬТИМАТУМ ІВАХІВУ Показати IP 8 Грудня 2015 12:08
То ви зараз покриваєте злочинців, так? За це у нормальних правових країнах під суд віддають! А до того ж ще і шантажуєте! )))))) Цирк, не позортесь клоуни, має вас Івахів в одному місці, а Корецький взагалі нічого не вирішує вн так директор на папері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus