USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Працівники «Волиньторфу» пікетували Генпрокуратуру

31 Травня 2014 07:59
Працівники торфовидобувних підприємств, члени Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України вчора, 30 травня, пікетували Генеральну прокуратуру України і Міністерство палива та енергетики України.

Серед основних вимог мітингувальників – забезпечення стабільної роботи підприємств, погашення заборгованої заробітної плати працівникам, збереження, розвиток та модернізація торф'яної галузі України. Однією з вимог «Волиньторфу» було зобов’язати Ігоря Єремеєва, волинського олігарха, депатута Верховної Ради України, власника паливно-промислової групи «Континіум», повернути ДП «Волиньторф» 6 мільйонів гривень, виведених з підприємства на користь групи «Континіум» попереднім керівником Сергієм Голоюхом, ставлеником депутата. Про це повідомили у прес-службі Конфедерації вільних профспілок України.

Окрім «Волиньторфу», до Києва приїхали шукати справедливості працівники державних підприємств: «Черкаситорф», «Рожниторф» та «Рівнеторф». До столиці їх привів відчай: немає роботи й заробітку, тож немає за що жити й годувати дітей. Люди втомилися безрезультатно писати до чиновників і терпіти свавілля. Тому до представників влади вони прийшли з мегафонами та плакатами: «Віддайте заробітну плату працівникам ДК «Черкаситорф», «Людині праці – гідну зарплату», «Захистіть від корупції», «Поверніть техніку та обладнання» тощо.

Спочатку працівники торфовидобувних підприємств провели акцію протесту під стінами Генеральної прокуратури України, бо у такий спосіб хотіли привернути увагу владних контролюючих органів до зловживань на підприємствах галузі. Перед мітингувальниками виступив голова КВПУ та НПГУ Михайло Волинець. Він наголосив на тому, що таку важливу для країни галузь, як торф’яна, потрібно розвивати, а не знищувати. А людей забезпечувати гідною роботою.

На жаль, ніхто з представників Генпрокуратури до мітингувальників так і не вийшов та не виявив бажання поспілкуватися з людьми, котрі за останні копійки приїхали до столиці. Тому про свої проблеми трудівникам торф’яної галузі довелося кричати у мегафон, сподіваючись, що їх голос таки почують у високих кабінетах відомства. Тільки з другої спроби голові КВПУ та НПГУ Михайлу Волинцю вдалося передати вимоги протестувальників представникам Генпрокуратури.

Тому працівники державних торфовидобувних підприємств вирішили шукати правди далі й рушили колоною до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.



Пікет біля Міненерговугілля

Під його вікнами вони знову в мегафони говорили, як знищують їхні підприємства, а людей залишаються без засобів для існування. Через певний час до протестувальників вийшов представник Міненерговугілля, якому працівники торфодобувної промисловості передали свої вимоги. Хоча зустріли «посланця» не вельми привітно.



До пікетувальників вийшов представник міністерства

ВИМОГИ ДП «ВОЛИНЬТОРФ»

1. Гаранутвати залишення ДП «Волиньторф» у державній формі власності

2. Підготувати законопроект щодо спрощення процедури надання земельних ділянок під торфові розробки для торфодобувних підпримств.

3. Укласти контракти на посаду керівника ДП «Волиньторф» терміном на 5 років

з Киричиком Іваном Мироновичем, який зараз виконує обов’язки директора, людиною якій довіряє трудовий колектив, кваліфікованим та знаючим торф’яну галузь спеціалістом. Припинити кадрові експерименти над підприємством, в результаті яких на посаду керівників призначаються не професіонали, а представники олігархічних кланів.

4. Зобов’язати Волинського олігарха, депатута Верховної Ради України, власника паливно-промислової групи «Континіум» Ігоря Єремеєва повернути ДП «Волиньторф» 6 мільйонів гривень, виведених з підприємства на користь групи «Континіум» попереднім керівником Голоюхом С.В., ставлеником депутата.

Представники торфодобувної галузі вирішили, якщо їхніх вимог не розпочнуть виконувати, вони знову зберуться у Києві. Щоправда, не знають, за які кошти ще раз їхати до столиці, бо живуть же без зарплат…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
+))) Показати IP 31 Травня 2014 08:07
це тортури! ці руки нічого не крали
кулик Показати IP 31 Травня 2014 08:32
А ви йдіть до волинської свободи та матьківщини.Це вони за хабарі віддали поліський торф в Кіпр.До них і звертайтесь.Ви їх обирали в єремєя теж маневичі обирали.От і маєте.До чого тут прокуратура.Ті ж ваші дебильні профспілки перші замішані.
Андрій Показати IP 31 Травня 2014 10:39
Всі неподобства припиняться тоді,коли ви припините продаватися за 200 грн.Судячи з інформації це вартість 30 -и хвилинних послуг дешевої повії.А ви продалися за те,щоб над вами знущалися на протязі років.
Колківська республік Показати IP 31 Травня 2014 11:38
До чого тут "Батьківщина", яку звинувачують? Якраз волинська "Батьківщина", зокрема депутат облради від "Батьківщини", нині голова Маневицької РДА Людмила Кирда якраз і робить все, щоб завод залишився у державній власності. Грошики (мільйони) пішли за схемою, яку застосовують олігархи, щоб прибрати до рук прибуткове підприємство. Мало ще поклали у свою кишеню. А Кирда разом із людьми і трасу перекривала, не боялась колишньої влади, і єремеєвські заправки пікетувала.Ще треба повчитися у неї, як треба захищати людей.
123 до Колківська республік Показати IP 31 Травня 2014 11:44
А Пустовід чому допомагає Єремеєву ? В ситуації не може розібратися ! Тут і так все ясно! Вкрали гроші і все!
Прилісне Показати IP 31 Травня 2014 12:16
Журналісти подали неправдиву інформацію.Ми участі в акціі не приймали. Залиште наш завод у спокоі.
завод Показати IP 31 Травня 2014 12:18
Неправда. Нас там не було. Перевіряйте що пишете.
123 до завод Показати IP 31 Травня 2014 12:33
Чому вас там не було? Означає що вас усе влаштовує?
Телеглядач Показати IP 31 Травня 2014 13:33
Ви запамятали вердикт учорашньої "Свободи слова" Шустера, де Єремеєв був присутнім, заплативши 30 тис. зелених? "Ігор, зрозуміло чому ви не хочете дострокових виборів до Верховної ради: тому що знаєте - за вас Волинь більше не проголосує і депутатом не обере!" - запевнив один із учасників дискусії.
Бармалєй Показати IP 31 Травня 2014 19:42
Ну, за спиртзавод вони не відповіли. І тут зійде з рук
луцький Показати IP 31 Травня 2014 20:53
за... ав вже всіх єрема зі своєю бандьотою...і внесок в соціальний розвиток обласного центру його кантора за ПОРТ-СІТІ теж не заплатила. і кирик придурок в ЛУЦЬКТЕПЛО всіх своєю тупізною задовбав.. ото вже маємо депутата!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus