USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Працівники Луцького депо страйкують. ФОТО. ВІДЕО

15 Жовтня 2008 09:58
На зупинках міського транспорту в Луцьку – натовпи людей. Причина – страйк працівники Луцького підприємства електротранспорту. Про це повідомляє 15 жовтня репортер «Волинських Новин».
На стоянці Луцького підприємства електротранспорту – ніде яблуку впасти. Адже сьогодні у Луцьку на маршрути не вийшли усі тролейбуси та маршрутівки за номерами 9 і 15.
Працівники, які трудяться на згаданому підприємстві, вимагають видати їм зарплату, якої вони не отримували вже 2,5 місяця. Люди обурені, що грошей навіть не дали до 1 вересня, хоч багатьом із них потрібно було збирати до школи дітей. «Це добре, як у когось село є. Але ж не у всіх. А моя сім’я і сьогодні хоче їсти, і завтра», – обурювалася одна із кондукторів.  «Ми встаємо в 4-й чи 5-й годині і працюємо безкоштовно», – додала її колега. «За серпень ще не бачили, хоч вона невелика – 700-800 гривень. Тих копійок – і то не дають», – розповідають жінки.
У водіїв тролейбусів, окрім фінансового питання, ще й свої негаразди: зношеність транспорту і майже повна відсутність деталей. «Ви напишіть, що ми поважаємо своїх пасажирів, розуміємо їх, але далі терпіти це не можемо. Ми теж люди і хочемо жити», – кажуть і кондуктори, і водії. Окрім того, працівники Луцького підприємства електротранспорту вимагали, оскільки їм лише наполовину (6 мільйонів гривень із 12)  відшкодовують витрати на перевезення пільговиків, відмінити пільги або знайти якийсь інший вихід із цієї ситуації.
На зустріч із страйкарями прибув начальник відділу транспорту та зв’язку Луцької міськради Костянтин Патракеєв. Він наголосив, що «я вам зарплати не плачу». «Ви з бюджету не фінансуєтеся. У вас своє джерело фінансування – власні кошти , яких не вистачає», – спробував пояснити він ситуацію чиновник. Він наголосив, що у Луцького підприємства електротранспорту – найкращі маршрути, що курсують за номарами 9 і 15.
Директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Кубіцький додав, що значною проблемою є те, що «менше 50% ми отримаємо покриття за перевезення пільговиків». Він вважає, що її треба вирішувати на рівні Верховної Ради. А його підлеглі вимагали, у зв’язку з цією ситуацією, відмінити пільги або знайти якийсь інший вихід із цієї ситуації.
У ході дискусії озвучилося ще чимало проблем, які вимагать негайного вирішення. Наприклад, додаткові зупинки маршрутівок, не оформлені необхідним чином законодавчо. На них ідуть перевитрати пального, за які водії мають штрафні санкції.  
Допоки репортер «ВН» був на місці події, порозуміння конфліктуючі сторони не досягли .Пан Патракеєв просив війти на маршрути, а люди наголошували, що стоятимуть доти, доки не отримають заборгованої зарплатні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2008 10:02
А слово "стайкують" - що означає?
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2008 10:32
Повністю підтримую страйкуючих (хоча їхати на роботу було некомфортно)! Що це за сміх такий (а чи знущання) - найприбутковіші у Луцьку маршрути є збитковими??? Та на 15-ку та 9-ку неможливо було отримати ліцензії приватникам! Не можуть працювати - Хвирізано цензуроюХ з пляжу! Назад поверніть транспорт у приватні руки, і буде все прибутковим!
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2008 10:36
Нехай скажуть куди йдуть гроші з тих прибуткових марштрутів 9 і 15! чи не туди звідки номера автобусів!!! Тупо банкротять комунальне підприємство і роблять вид, що нічого не знають. Це реальний дерибан, ще один на совісті Шиби
Свой Показати IP 15 Жовтня 2008 10:42
А я сегодня опять на работу опоздала, на этот раз - по уважительной объективной причине! Ура! Пока вам не заплатят, не выезжайте никуда. Пешком походим.
Віцька Праграміст Показати IP 15 Жовтня 2008 11:16
Таких абломів я ще не бачив. Щоб Анонім був VIPом?! Паражаюсь
Віцька Праграміст Показати IP 15 Жовтня 2008 11:19
Апупець! Всі Аноніми у VIPах! Внатурє полний аблом
дідо Показати IP 15 Жовтня 2008 13:44
давно пора...вистачить їх обкрадати... низькими тарифами місцева влада собі дівіденди заробляє... страйкувати потрібно шоб ше зарплата була 3000 грн...
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2008 23:07
в них проблема не людей перевозити, а того, хто попереду обігнати. люди - нііхто!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus