USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шведський фотохудожник презентував свої роботи у Луцьку

24 Вересня 2015 08:00
Презентація робіт відомого шведського фотохудожника Ганса Вакнера відбулася в арт-галереї «Луцьк». Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Ганс Вакнер народився в невеличкому містечку неподалік від Мальме. Міста, що спонукає стати своєрідним, адже там багато музеїв, пам’яток архітектури, де відбуваються різноманітні фестивалі, куди збирається творча еліта з різних куточків світу. Свій доробок він уже показував у Києві та Одесі, а вчора, 23 вересня, частину світлин презентував в арт-галереї «Луцьк», і частину його світлин розмістили в Луцькому художньому музеї (проект «Мій Пікассо»).

«Унікальні пейзажi, краєвиди допомагають нам краще пізнати чудову країну Швецію. Цей проект наближає наше місто до Європи»,- сказала начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів і вручила Подяку управління культури міської ради та, у спогад про наше місто, картину із зображенням Луцького Замку.

Ганс Вакнер подякував усім, хто прийшов на відкриття виставки, акцентуючи на тому, що для нього велика честь бути у Луцьку. Він був вражений гостинністю лучан та архітектурою міста.

«Я почуваюся, наче вдома, адже Луцьк дуже подібний на містечко, де я мешкаю. Мене надзвичайно вразила Україна, і я хочу створити новий проект, адже зробив більше трьох тисяч знімків про перебування в Києві, Одесі, Луцьку. Хочу показати їх у Швеції», - зазначив фотохудожник.

Іспанський митець Карлос Гарсiа Лаос, який у День Незалежності України презентував у Луцьку творчий проект «Вiсiм мiст Європи, об'єднаних мистецтвом», зазначив, що їхні проекти сприяють об'єднати європейськi мiста в культурному, творчому контекстi.

Аналіз творчого доробку гостя зробили луцький фотохудожник Віктор Чухрай та директор Луцької дитячої художньої школи Іван Гаврилюк. Вони щиро дякували Гансу Вакнеру за нагоду у наш жорстокий час полюбуватися чистотою природи, миті якої зафіксовані на фотографіях.

Виставка фоторобіт триватиме до 27 вересня 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
полішук з Гнідави Показати IP 24 Вересня 2015 10:01
Гість був вражений, що три рази зомлів і ледь спасли. Лучани теж вражені що вперше побачили фотографа такого високого рівня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus