USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Президент Молдови готовий розірвати угоду з ЄС заради дружби з Росією

17 Січня 2017 19:29
Президент Молдови Ігор Додон, у разі перемоги на наступних парламентських виборах Партії соціалістів, готовий анулювати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Про це він заявив під час спільної з президентом Росії Володимиром Путіним прес-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Я неодноразово виступав проти підписання Угоди про асоціацію з ЄС. На мій погляд, ця Угода не принесла Молдові жодних позитивних результатів. Якщо після наступних парламентських виборів Партія соціалістів отримає більшість у законодавчому органі, я готовий підтримати ініціативу про анулювання асоціації з Євросоюзом", - заявив Додон.

Він зазначив також, що під час свого візиту у Москву виступив з ініціативою про підписання рамкового Меморандуму про співпрацю Молдови у рамках Євразійського союзу.

Також під час переговорів Путін заявив, що він виступає за суверенітет і територіальну цілісність Молдови, а також за її нейтральний та позаблоковий статус, повідомляє ТАСС.

Він нагадав, що розраховує на реалізацію плану вирішення придністровського конфлікту шляхом федералізації Молдови.

Крім того, глава РФ зазначив, що для спільного розвитку економік країн необхідно, щоб налагодження відносин з європейськими партнерами йшло в узгодженому режимі.

До слова, раніше Додон заявляв, що виступає за відновлення стратегічного партнерства з Росією, але при збереженні співпраці з Європейським союзом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 17 Січня 2017 19:39
це було б дуже добре. Може i нашим людям колись дiйде.
Виборець Показати IP 17 Січня 2017 19:41
Правильно.Бо всі нормальні люди вже в Європі,а ідіоти,комуняки і "вата"хоче грошей-у путіна,нафта,газ і він нам буде платити-УТОПІЯ.
корінний лучанин Показати IP 17 Січня 2017 21:07
Нормальний президент. Думає за людей.
асоціація Показати IP 17 Січня 2017 21:23
Цiкаво що дала асоціація Українi за три роки?)))))
нострадамус Показати IP 17 Січня 2017 21:39
возвращение блудного сына...
Virji до нострадамус Показати IP 18 Січня 2017 00:46
А коли буде повернення блудної" сестри''?
нострадамус Показати IP 17 Січня 2017 21:49
или скорее старый друг -лучше новых двух...
Анонім Показати IP 17 Січня 2017 22:22
Россия, по крайней мере, не вводит производственные квоты и не вводит ограничения на работу и не вмешивается в тарифную и кредитную политику. В общем, пора очнуться от грёз о Евросоюзе и заняться решением национальных, внутригосударственных проблем. Или вы думаете, что Британия, Молдова, Швейцария глупее правительства Украины?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus