USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президент переніс дату виборів до ВР та відновив діяльність Парламенту

20 Жовтня 2008 22:00
Після засідання РНБО Президент України Віктор Ющенко скасував свій указ про розпуск Верховної Ради та переніс дату позачергових виборів, – повідомляють 20 жовтня «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Президента, про це Глава держави повідомив після засідання РНБО. «Задля нормальної підготовки до виборів я прийняв рішення перенести термін голосування на 14 грудня 2008 року», – сказав Президент.
Він висловив жаль із приводу того, що виконання указу, яким вибори призначалися на 7 грудня, було зірвано. «Мені прикро констатувати те, що указ, який назначив проведення дострокових виборів до українського парламенту на 7 грудня, сьогодні не виконаний, не виконаний Прем’єр-міністром і Урядом», – сказав Президент.
Він знову акцентував на тому, що вибори було призначено у чіткій відповідності до Конституції. Відтак, ініційовані БЮТ блокування призначених указом парламентських виборів, нефінансування цих виборів, рейдерські атаки на суди є деструктивною політикою, яка жодним чином не сприяє стабілізації політичної та економічної ситуації в Україні. «Важко прокоментувати логіку поведінки цієї політичної сили», – сказав Президент.
«З огляду на ту ситуацію, яка унеможливила проведення виборів до українського парламенту 7 грудня, РНБО вважає неприйнятними спроби керівництва уряду зірвати проведення дострокових парламентських виборів», – повідомив Віктор Ющенко.
За результатами обговорення на РНБО Президент своїм указом вирішив відновити роботу парламенту VI скликання на декілька днів. Таким чином, ВР надано можливість ухвалити пакет законопроектів, спрямованих на мінімізацію наслідків світової фінансової кризи для української економіки. При цьому Президент висловив сподівання, що Рада зможе консолідуватися при прийнятті цих законодавчих рішень.
«Завтра покаже, хто підбурює ситуацію, хто дбає про врегулювання всіх чутливих і гострих моментів, потрібних для вирішення як політичної, так і економічної кризи», – вважає глава держави.
Він також висловив сподівання, що робота парламенту в ці дні буде спрямована на нормалізацію політичної ситуації, зокрема фінансування виборчої кампанії та розблокування роботи ЦВК. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Killer Показати IP 21 Жовтня 2008 08:17
Вчора дивився це звернення по телебаченню, таке жалюгідне видовище!!! То розпускає то переносить, якийсь дибільні коментарі на рахунок уряду... його партія не виходила з колаліції..., все клятий БЮТ накоїв...ну блін не вміняємий, що робить, нащо робить...
Байдужий Показати IP 21 Жовтня 2008 14:57
Згоден, наш гарант типовий лібераст-дєрьмокат, типу тих які були в Росії в 90-хх.Але росіянам на відміну від нас хватило розуму повиганяти їх всіх нафіг мітлою.Чому наш народ такий демократичний? Тому, що дурний? А чому дурний? Та тому, що самий демократичний.Тому мені наших людей не школа ні грама, раз такі вар'яти, то хай терплять таких як президент і не скиглять, що їм тяжко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus