USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Про район, де ми жили, нема жодної інформації»: молода сім’я з Маріуполя переїхала до Луцька

28 Квітня 2022 17:03
20-річний Володимир Деоденко разом із коханою дівчиною Альоною та п’ятимісячним сином Давидом приїхали до Луцька з Маріуполя. Хлопець пригадує: рано-вранці 24 лютого він прокинувся випити води й почув постріли, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Підійшов до балкона й побачив, що все тремтить. Я розбудив Альону, ми зателефонували друзям із Луцька й вирішили їхати. Зібрали речі та наступного дня поїхали до залізничного вокзалу, а сюди, в Луцьк, приїхали 26 лютого. Друзі ще до цього казали: як розпочнеться війна, то переїжджайте до нас», – зазначає Володимир.

У потягу, яким переселенці їхали до Луцька, було дуже багато людей, дехто був змушений спати на підлозі. Як розповіли провідники, наступний евакуаційний потяг із Маріуполя не зміг виїхати через обстріли.

«Коли ми виїжджали, деякі райони вже почали обстрілювати… Зараз про місце, де ми жили, немає жодної інформації, хоч про інші райони новини є», – каже переселенець.
Як додає, у Маріуполі в нього немає рідних, залишилася тільки сестра, яка мешкає біля міста; нині з нею немає зв’язку.

Читати ще: «Ми втратили домівку і в 2014-му, і зараз». Сім’я з Маріуполя, яка вдруге втекла від «русского міра», знайшла прихисток на Волині

«Дуже хочу, аби в наших дітей було мирне майбутнє, щоб вони жили без війни. Війна нікому не потрібна… Ми жили в мирі, а Росія прийшла і зруйнувала його», – наголошує Володимир Деоденко.

Нині молода родина планує залишитися в Луцьку, знайти тут роботу, а згодом і підшукати садочок для сина.

Читати ще: Гради сприймали, як звичайний дощ, – лікар з Маріуполя, що переїхав на Волинь
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus