USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Про незареєстровані лазні м’ясозабійний цех Піддубцівський сільський голова не знав?

27 Серпня 2008 16:06
Звітуючи про забезпечення виконання повноважень Піддубцівською сільрадою у галузі соціально-економічного та культурного розвитку сільський голова Піддубців Віталій Гірський 27 серпня розповів присутнім про нестачу коштів. Натомість начальник КРУ в Луцьку та Луцькому районі Анатолій Карпюк сказав, що, проводячи ревізію, він поїздив та подивився, як платиться орендна плата по підприємствах і чи вони діють. У результаті – є функціонуючі незареєстровані підприємства, про які сільський голова нібито не знав. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Карпюка, «приїхали до одного підприємства – все закрито, глухо. Запитали у сільського голови. Він каже: усе тут мертво стоїть». «Цим питанням зацікавився, зв’язався із земельною інспекцією – вони сказали, що тут працює м’ясозабійний цех», – розповів Анатолій Карпюк. Головний лікар ветлікарні також підтвердив, що підприємство виробляє більш ніж 1000 тонн продукції за рік. Тобто, підприємство є, але воно не зареєстроване у сільській раді. «Сільський голова опустив очі та тільки мовчить»,– резюмував пан Карпюк.
 
Ще одне джерело поповнення бюджету сільради – орендна плата за вишки, землю та водні об’єкти. За словами Анатолія Карпюка, на вишку «Фотакому» не був підписаний договір оренди, а на встановлення іншої вишки є документ, згідно з яким вона обійдеться її власникам приблизно у 100 гривень за рік терміном на 49 років.
 
Грошова оцінка водних об’єктів, розташованих на території сільради, проводилася ще у 1999 році та становить 70 гривень за гектар на рік. Також складна ситуація і з незареєстрованими лазнями на території сільської ради, які не платять податків, а значить – не наповнюють місцевого бюджету.
 
Голова Луцької райдержадміністрації Володимир Демчук, вислухавши обох промовців, сказав, що треба шукати шляхи надходжень до бюджету та «не треба прикривати тих, хто не платить податки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus