USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проблеми кардіології: скільки коштує на Волині «відрихтувати» серце

17 Березня 2015 12:12
Найбільше «зло» серед серцево-судинних захворювань - це гіпертонічна хвороба, яка призводить до інфаркту, інсульту, інвалідності і навіть до смерті.

Про це під час медичної прес-конференції повідомив головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор.

З його слів, найбільша біда волинян полягає у тому, що вони надто пізно звертаються за допомогою до медичних установ.

«Головна проблема серед населення Волині - підняти медичну грамотність наших людей, аби ті своєчасно звертались за медичною допомогою. А тим часом, найбільше горе – це гіпертонічна хвороба», - наголосив лікар.
Він зауважив, що за минулий рік волинські кардіологи встигли здійснити біля 1000 оперативних втручань на серце, зокрема, із них – 136 на зупиненому серці і з застосуванням апарату штучного кровообігу.
Медик зазначив, що за станом на сьогодні за прогресом волинської медицини затримки нема, мовляв, «зробили екографію серця - й усю інформацію видно, як на долоні».
Зі слів головного лікаря медичної установи, серед потужних засобів апаратної діагностики у Волинській обласні лікарні – й магнітно-резонансний томограф.
Однак, забезпечити пацієнтам безкоштовне обстеження на пристрої наразі неможливо, оскільки його обслуговування коштує великих затрат: «Це - сучасний апарат, який діагностує практично все. Але він гелієвий. Бо всі потужні магнітні апарати - гелієві. Тим часом 1 літр гелію коштує 21 євро. Тому сервісне обслуговування приладу надзвичайно дороговартісне», - каже лікар.
Варто зауважити, на медичну галузь Волині з державного бюджету виділяють не так вже й багато коштів. Так, 5 гривень 35 копійок – це максимум коштів, що передбачено бюджетом на одну хвору людину в день, а в консультативній поліклініки й того менше – 0,75 гривень за день.

Загалом, як пояснив головний позаштатний спеціаліст з кардіології управління охорони здоров’я ОДА Сергій Саламатін, в області працює 49 лікарів-кардіологів, серед яких - 4 інвазивних кардіологи та 6 лікарів-кардіохірургів.
На території установи функціонує 255 кардіологічних ліжок.
А от щодо операції на серці, то у середньому така на Волині коштує 30-35 тисяч гривень, утім, зі слів волинських медиків, у минулому році лікарня отримала багато безкоштовних сердечних клапанів вартістю 17 тисяч гривень. Їх ставили безкоштовно пацієнтам, які найбільше цього потребували, а от медикаменти так чи інакше доведеться купувати самотужки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
радован Показати IP 17 Березня 2015 12:48
На Волыни много хороших врачей, но их не видно. Возможно потому, что в большинстве на крутых деляг похожи. Знаю только одного, истинного врача - Хоменко Александра Николаевича, военного врача. Поклон до земли этому сильному человеку.
Надія Показати IP 17 Березня 2015 14:50
Чуйна людина, кардіо-хірург ,лікар від Бога,Судус Андрій Володимирович. Жаль що зараз працює не в нашій області.
радован до Надія Показати IP 17 Березня 2015 15:15
не его ли перекупил Ивано-Франковск?
ggg до Надія Показати IP 17 Березня 2015 19:38
)))))))))
sss до Надія Показати IP 18 Березня 2015 07:34
((((((((
тамара 9 липня 2015 до Надія Показати IP 9 Липня 2015 15:49
вдячна судусу подарував життя моєму чоловіку разом з тим і мені люди їдьте і шукайте цю людину ібудете довго жити ми з рівного
Джулія Показати IP 18 Березня 2015 14:14
І хто із зарплатою 1500-2000 гривень може дозволити собі таку операцію, навіть якщо гостро її потребує??
тамара з рівненщини Показати IP 2 Березня 2016 18:59
андрій володимирович золота людина завдяки йому ми сьогодні живемо на цьому світі чотири роки була операція шунтування у нас все добре чоловік працює проблем ніяких я як дружина вдячна вам за все здоровя вам сили терпіння ми обовязково до вас приїдемо на іванофранківщину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus