USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проблеми шостої хвилі мобілізації на Волині

20 Липня 2015 10:10
Військкомати області виконують завдання з оповіщення під час шостої хвилі часткової мобілізації на низькому рівні, окрім того, майже половина тих, хто приходить – не підходять до служби за станом здоров’я.

Належно виконали завдання Міноборони лише в Ківерцівському районі.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 20-го липня.

Про стан справ із ходом мобілізаційного процесу прозвітував виконувач обов’язків начальника відділу оборонно-мобілізаційної роботи Волинського обласного військового комісаріату підполковник Геннадій Лічман.

«На курси перепідготовки, навчальні центри, на військові полігони направили лише 23% чоловіків від запланованого. Так мало тому, що в області ми спостерігаємо масову міграцію, волиняни змінюють місця проживання, не інформуючи про це військкомати. Окрім того, є чимало таких, хто відмовляється в отриманні повісток, не прибувають на медогляд. Загалом, ми оповістили 37% від тих, хто підлягає оповіщенню. Найнижчий показник - у Ковелі, Володимирі-Волинському та районах Любешівський і Старовижівський. Найкраще процес оповіщення відбувається у Горохівському, Локачинському, Іваничівському районах», - повідомив Геннадій Лічман.

З його слів, оповіщення виконали на 100% лише у Ківерцівському районі.

Ще одна проблема у мобілізаційному процесі, окрім оповіщення, каже комісар, - стан здоров’я волинян.

«Із усіх, хто приходить, 46% - непридатні до несення служби за станом здоров’я. Найбільше таких у Старовижівському районі - 50%, Камені-Каширському, Любешівському, Шацькому, Маневицькому, Ківерцівському районах - більше 40%», - розповідає Геннадій Лічман.

Він додав, що на Волині є більше 3 тисяч чоловіків, яких розшукують. З них знайшли - лише 1% втікачів.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло про те, що шоста хвиля часткової мобілізації стартувала 19 червня цього року. Згідно з планом, до війська мають призвати 1,5 тисячі волинян, із них у Луцьку планують мобілізувати понад 250 чоловіків.

Аби покращити процес оповіщення, в області розгорнуть ще 7 військових комісаріатів. В їхні обов’язки входитимуть і питання тероборони краю та патріотичного виховання молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Служивий Показати IP 20 Липня 2015 11:38
Народ "хоче "мобілізовуватись в нову поліцію, там зарплата як сказав Аваков від 8 до 11тис.грн і умови життя на порядок вищі. Тому це проблема не військоматів, а держави в цілому ... Зарплата військового в АТО на порядок повинна бути вищою ніж любого правоохоронця і проблем з призивом не буде , не треба буде проводити розшуки,самі прийдуть ! Народ зрозумів ,що де і в яку ціну. Служити "хворі", а нічні клуби,бари і інші злачні міста забиті потенційними притендентами на мобілізацію...
Вікторія Показати IP 20 Липня 2015 12:00
Чим далі, тим чоловіків на Волині меншає... зате як на дискотеках - так повно п'яної наволочі. Не чоловіки - а сцикуни!!! Ганьба!
303 до Вікторія Показати IP 20 Липня 2015 14:10
Конституція України дає рівні права і жінкам і чоловікам. Бери автомат і послужи вітчизні. В Ізраїлі жінки служать, а ти ледацюга.
Вікторія до 303 Показати IP 20 Липня 2015 14:52
У мене там чоловік і двоє дітей!!! А ти, 303, вилізь з-під маминої спідниці і віддай шану Батьківщині! Ото герой - за жінок ховається! Майбутній "господар". Соромно має бути!
Анонім Показати IP 20 Липня 2015 12:22
Провести всеукраїнське декларування. І в кого статки більші- тих на передову,або їхніх синів. І так по списку...
Я до Анонім Показати IP 20 Липня 2015 12:55
То якщо ти ледар алкаш і бомж, то тебе мобілізовувати не треба?
Претендент Показати IP 20 Липня 2015 14:38
Та ніхто б не ухилявся б, якби держава виконувала свою функцію Питання оборони і забезпечення прав і свобод громадян – це винятково функція держави і якби держава виконувала свою функцію, то в Україні не було б волонтерів та добровольчих батальйонів. Постає питання за ради чого гинуть люди. І не потрібно когось звинувачувати, що чоловіки переховуються або відмовляються. Може їм просто набридла брехня і вся ця політична гра.
Богдан Показати IP 20 Липня 2015 16:59
Це дійсно політична гра в якій до людей відносяться як до непотребу... Вибачте, але там воюють не за Україну, а за олігархічні інтереси... І бояться йти на війну не "сцикуни", а люди зі здоровим глуздом. Чи можливо вбивство людей для когось героїзм?
Я. до Богдан Показати IP 30 Липня 2015 19:34
100%.
Андрій бат.АЙДАР до Богдан Показати IP 14 Серпня 2015 00:04
Я щось не поняв, якщо я тут воюю і зі мною ще 124 чоловіка так ми по ваших словах не дружимо з головою?????? шановний я родом з міста берестечка що на горохівщині і уже півтора роки воюю за те щоб не те щоб до волині а щоб до дніпропетровська це бездушна наволоч не тільки з рашки а з усього світу (найманці тут про ти нас воюють і з цивілізованих країн європи), щоб ця *волота не зайшла в інші області. Ви не знаете не не бачите що таке війна, телебачення тільки 30-40% показують реальності. Да уж дякую вам земляки. Строчіть дальше коменти в яких владу лаетє і спіть спокійно поки ми безглузді будемо захищати інших людей таких як ви українців і по*іг що вони говорять по російськи вони хоч не кричать надриваючись що вони ярі патріоти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus