USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Продають спецдозволи на користування маневицькими родовищами

4 Квітня 2023 07:14
Державна служба геології та надр України оголосила аукціони на спеціальні дозволи на користування родовищами сапропелю та суглинку в Камінь-Каширському районі Волинської області (раніше Маневицький район). Йдеться про родовища Веприк, Гривинське, Галузіївське та Тростне.

Торги тривають на порталі prozorro.sale до 16 квітня.

Це чотири англійські аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами:

- спецдозвіл на користування родовищем Тростне, розташованим на території Прилісненської громади, за два кілометри на північ від села Карасин. Вид корисної копалини – сапропель. Вид користування надрами – видобування (промислова розробка родовищ).

Термін, на який надається дозвіл, – 20 років.

Початкова ціна продажу лоту – 128 464 гривні.
- спецдозвіл на користування Галузіївським родовищем, розташованим на території Прилісненської громади, на відстані 0,2 кілометра на південний схід від села Галузія. Вид корисної копалини – суглинок. Вид користування надрами – видобування (промислова розробка родовищ).

Термін – 20 років.

Початкова ціна – 60 668 гривень.
- спецдозвіл на користування Гривинським родовищем, розташованим на території Прилісненської громади, за два кілометри від села Лишнівка. Вид корисної копалини – сапропель. Вид користування надрами – видобування (промислова розробка родовищ).

Термін – 20 років.

Початкова ціна – 504 308 гривень.
- спецдозвіл на користування родовищем Веприк, розташованим на території Прилісненської громади, за півтора кілометра на захід від села Лишнівка. Вид корисної копалини – сапропель. Вид користування – видобування (промислова розробка родовищ).

Термін – 20 років.

Початкова ціна – 52 948 гривень.
Нагадаємо, Державна служба геології та надр України виставила на аукціон також спеціальний дозвіл на користування надрами родовища Довге, що на Маневиччині. Це родовище розташоване на території Прилісненської громади на північній околиці села Замостя та багате на поклади сапропелю.

Довідка

Сапропель – це органічні мули, відклади прісних континентальних водоймищ, які містять понад 15% органічних речовин.

Сапропелі використовують як кормові добавки для тварин, добриво, для приготування бурових розчинів. У медицині сапропелеву грязь використовують у фізіотерапевтичній практиці, наприклад, для грязелікування.

Суглинок – різновид ґрунту, що складається переважно з піску, мулу та глини. Співвідношення зазначених компонентів за вагою становить приблизно 40-40-20% відповідно.

Суглинок застосовують для засипки котлованів, траншей, ям, колодязів, для засипання боліт при осушенні територій під будівництво, для вирівнювання поверхонь при прокладанні доріг, будівництві гребель і мостів, для створення штучних водойм тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Едуард Показати IP 4 Квітня 2023 08:42
Ціни смішні, хто підчас війни продає рудовища?
Дикий до Едуард Показати IP 4 Квітня 2023 09:39
Носаті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus