USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Продаж спиртного неповнолітньому: трагедія, суд, вирок

20 Травня 2014 10:41
На виконання письмових вказівок прокуратури району слідчим Горохівського РВ УМВС України в області зібрали матеріали за фактом продажу спиртних напоїв неповнолітньому та надіслали їх на розгляд до Головного управління Міндоходів у Волинській області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час досудового розслідування, процесуальне керівництво яким здійснював прокурор Горохівського району, було встановлено, що спиртні напої учень ПТУ придбав у місцевому барі «Ольга». А продала йому їх неповнолітня, яка в той вечір «заміняла» продавця.
У листопаді 2013 року неподалік м. Берестечко Горохівського району під час бійки 17-річний учень Берестечківського ПТУ №27, пребуваючи в стані алкогольного сп'яніння, ударив ножем у груди своєму 16-річному однокашнику. На щастя, постражадлий вижив.

Перевірка, здійснена працівниками ГУ Міндоходів в області у барі, окрім факту продажу алкогольних напоїв неповнолітньому, встановила також факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідної ліцензії та факт роздрібної торгівлі горілкою за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на горілку.

Згідно з результатами перевірки на приватного підприємця – власника бару – накладено штраф у розмірі 22 тисячі гривень.

Неповнолітньому ж обвинуваченому Горохівський районний суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням дворічного іспитового строку.

Зауважимо, що у першому кварталі 2014 року за фактами продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів працівниками міліції складено 31 адміністративний протокол. За матеріалами правоохоронним органів ГУ Міндоходів в області анульовано 3 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, прийнято 4 рішення про застосування фінансових санкцій за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів на суму 27,2 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
горохівчанка. Показати IP 20 Травня 2014 11:58
А горохівські органи,чому ви не поцікавитесь,як продають горілку по селах,споюють людей масово.Головне нікого і нічого не бояться. Коли їм люди роблять зауваження-то тільки кидають,що хочемо то це робимо.Міліція таких,як ми підтримує і заохочує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus