USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Проект облаштування поховань українців у Польщі розгляне комісія при Кабміні

6 Серпня 2008 09:49
Заступник голови обласної державної адміністрації Святослав Кравчук 4 серпня провів нараду з питань впорядкування кладовища у селі Сагринь Грубешівського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща, – інформують «Волинські Новини».
 
Учасники наради обговорили можливості фінансування та виконання робіт з облаштування поховань українців – жителів села Сагринь, загиблих у березні 1944 року. Згідно з домовленостями між урядами України та Польщі про збереження місць пам’яті і поховань періоду війни та політичних репресій, виготовлено проект благоустрою території кладовища. Враховуючи побажання та зауваження польської сторони, до проекту внесені відповідні зміни.
 
За інформацією головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, проектом передбачено встановлення пам’ятного знака – Хреста і вертикальних гранітних стел з прізвищами 651 захороненого та 36 надгробних хрестів.
 
За результатами наради прийнято рішення подати проект впорядкування поховань українців у селі Сагринь до Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus