USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Професії українських зірок. ФОТО

1 Травня 2012 11:46
Більшість українських та світових знаменитостей, до того, як стати відомими та затребуваними, займалися зовсім не сценою, кіно чи шоу-бізнесом. А частенько мили посуд, продавали хот-доги, підробляли сторожами, шоферами. Хоча є й такі, що мали доволі шляхетні професії: вчителя, медика чи юриста.

Ким були у минулому знаменитості та хто вони за фахом, дослідили журналісти ТСН.

Юнакова працювала нянею, а Бронюк - чиновником

Отже, Вєрка Сєрдючка, вірніше Андрій Данилко, зовсім не мріяв про сцену. Він хотів бути піаністом. Мама навіть піаніно йому купила, але майбутня зірка до нього швидко охолола. Далі Данилко вирішив стати художником. І спочатку йому все вдавалося: училище закінчив, картини почав писати. Але й у цьому захоплені Данилко довго не затримався. Довго не роздумуючи, хлопець вирішив здобувати практичну професію і пішов до торгово-кулінарного училища.

Лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк, перш ніж вийти на сцену з баяном, спробував себе у багатьох іпостасях. У дитинстві, як і Данилко, він мріяв стати художником, тож поступив у педагогічне училище на факультет образотворчого мистецтва. Але, за порадою батьків, які наполягли, що професія художника у нашій країні не є престижною, Бронюк вступив на історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету.

«Після навчання мені запропонували працювати в управлінні сім'ї і молоді Вінницької міської ради. Під час Помаранчевої революції з головою заліз у чиновницьку роботу, хотів працювати на благо держави. Побачивши мою відданість роботі, міський голова Вінниці запропонував мені стати головним спеціалістом відділу культури. Погодився, бо завжди прагнув бути ближчим до мистецтва. Але з дня на день все більше занурювався у музику, реалізовуючи одну зі своїх давніх мрій. Врешті-решт, зробив вибір на користь сцени, хоча досі залишаюсь радником міського голови Вінниці на громадських засадах», - розповів в одному з інтерв'ю Віктор Бронюк.

Співачка Ольга Юнакова дитинство провела в бідності і рано втратила батьків, тож їй зі школи довелося самотужки заробляти гроші. «Я росла в дуже бідній сім'ї, дуже рано втратила батька, потім серйозно захворіла мама, потім і мами не стало, тому я з 4 класу заробляла гроші сама», - розповіла співачка.

«Я працювала нянею, доглядала близнюків, у той час мені платили 5 рублів і я була безмежно щаслива», - зізналася Ольга Юнакова.

Кричевський, Кузьменко та Розенбаум - медики

Відомий музикант Гарік Кричевський з дитинства мріяв зовсім не про гітару та сцену, а про білий халат. Інакше і бути не могло, адже майбутній музикант зростав у родині медиків: тато – стоматолог, мама – педіатр, бабуся та дідусь також медики. Тож молодий Гарік здав документи в медичний, але вступив до медінституту з другої спроби. Навіть встиг попрацювати лікарем-рентгенологом у діагностичному центрі. Але паралельно Кричевський писав музику і в 1992 році навіть випустив свій перший сольний альбом.

Медик за освітою і Андрій Кузьменко, лідер гурту «Скрябін». Хоча у дитинстві він мріяв стати водієм сміттєвоза, подорослішавши, все-таки обрав професію стоматолога. Однак працювати за фахом музикант не пішов.

Медичну освіту має відомий російський співак Олександр Розенбаум. Він продовжив сімейну традицію. У 1974 він отримав диплом лікаря-терапевта загального напрямку. Його спеціалізація – анестезія та реаніматологія, працював Розенбаум на швидкій допомозі.
Першу медичну допомогу у разі необхідності зможуть надати лідер гурту «Грін Грей» Мурік, продюсер ВІА Гри Дмитро Костюк; гуморист Гарік Мартіросян за спеціальністю - невропатолог-психотерапевт, Михайло Шац - незамінний при операціях лікар-анестезіолог.

Знамениті гуманітарії: Галкін, Пельш та Павло Воля

Так склалося, що серед публічних і відомих людей багато «гуманітаріїв». Наприклад, гуморист і телеведучий Максим Галкін в 1998 році закінчив факультет лінгвістики РДГУ, після чого навіть навчався в аспірантурі.

Співачка і телеведуча Ольга Горбачова з дитинства вирішила стати вчителькою німецької мови. Тож коли прийшов час, вступила до Київського інституту іноземних мов.

Дипломом філолога може похвалитися й інша співачка – Марія Бурмака. Але ще у студентські роки вона почала писати пісні.

Кар'єра відомої російської співачки Жанни Фріске розпочалася тоді, коли вона здобувала журналістську освіту. Але, коли вона вийшла на сцену у складі гурту «Блестящие», їй довелося залишити навчання.

Популярний український виконавець, лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко також починав з вивчення східних мов. Неодноразово він розповідав про свій довгий шлях до сцени: «Я здобув середню освіту у ліцеї східних мов, але завжди відчував потяг до мистецтва. Починаючи музичну кар'єру, яка тоді ще нічого, окрім витрат, не приносила, доводилось якось заробляти на прожиття. Працював двірником у Києво-Печерській лаврі, Софіївському соборі, гардеробником Археологічного музею, працівником сцени у театрі, ведучим радіопрограм...»

На факультеті іноземних мов Новосибірського педагогічного інституту вчилася російська гумористка і телеведуча Тетяна Лазарєва. А Аріна Шарапова за другою освітою - перекладач, вона закінчила Інститут імені Моріса Тореза. На філософському факультеті МГУ навчався відомий телеведучий Валдіс Пельш. А в школі міг би викладати російську мову і літературу Павло Воля, резидент Comedy Club.

Кондратюк та Скрипка - зірки-науковці


Популярний телеведучий і зірка телебачення Ігор Кондратюк починав свій трудовий шлях далеко не з шоу-бізнесу. Він закінчив фізичний факультет Київського національного університету і став фахівцем з оптики. На рахунку у Кондратюка чимало наукових статей. У 1996 році майбутній шоумен захистив кандидатську дисертацію. Незважаючи на теперішню популярність і повну зайнятість у розважальній сфері, телеведучий є співробітником відділу молекулярної біофізики.

Технічну освіту і мрії про кар'єру вченого у минулому мав відомий музикант Олег Скрипка. «Я навчався в політехнічному інституті, у мене технічна освіта. Я хотів бути вченим, але паралельно завжди був музикантом. У Радянському Союзі не вважалося, що музикант - це справжня професія. В той вуз, у який я хотів поступити, мене не прийняли. Це був Московський фізико-технічний інститут, найпрестижніший в цьому профілі. Там був величезний конкурс - одне місце на двадцять чоловік. Я здав іспит. У мене був прохідний бал. А потім, щоб відсіяти зайвих людей, вони провели співбесіду. За фахом я відповів. А потім мені кажуть - а який сьогодні день, яке сьогодні свято? Я не знав. А це був день взяття Бастилії. Так я і пролетів», - розповів музикант.

«Потім я дуже довго жив в районі площі Бастилії в Парижі. Грав там дуже багато концертів і заробив дуже багато грошей. Так я взяв свою Бастилію. А до цього я поступив в Києві в КПІ. Коли закінчив КПІ, пішов працювати в напрямку радіотехніки: космічні апарати, оборонка... І зрозумів, що в чотирнадцять років я міг помилитися. В дитинстві я читав про вчених, які відкривають космос, але щось я не побачив цих вчених. Моя робота не була оповита всією цією романтикою. Сумний побут радянського виробництва. А паралельно у мене дуже добре розвивалася музика. Я почав заробляти гроші. Мене почали запрошувати за кордон. Я сів, подумав і вирішив, що, напевно, я все ж буду професійним музикантом. Так воно і вийшло», - поділився виконавець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ніна Показати IP 1 Травня 2012 14:36
Цікаві мрії у Кузьми були, мабуть він виріс десь біля Брища)))
опер Показати IP 2 Травня 2012 08:29
Ніна Ви дура?
Ніна Показати IP 2 Травня 2012 17:44
Опер Ви дура!
Опер і Ніна Показати IP 3 Травня 2012 09:26
Ми Дурники )
Опер і Ніна Показати IP 3 Травня 2012 09:39
Ми Дурники )
помітила Показати IP 3 Травня 2012 09:49
помітила, що всі нормальні пішли з політехніки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus